DEZVăLUIRI

EXCLUSIV.Ministerul Apărării Naţionale decontează o şmecherie de 45.000 de euro „ţesută” de fostul comandant al CSA Steaua


EXCLUSIV.Ministerul Apărării Naţionale decontează o şmecherie de 45.000 de euro „ţesută” de fostul comandant al CSA Steaua

Ion Teleanu | 2020-03-18 12:04

În urmă cu lună şi ceva, Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal (FRH) - Jugănaru L., Dinca V., Vicea V., Teodorescu E., Berindei D, a decis ca echipa de handbal masculin CSA Steaua Bucureşti să nu mai aibă drept de transfer pentru un an de zile şi „să achite restanţele salariale în termen de maxim 10 zile” pentru Viorel Mazilu.

În spatele acestei decizii este golănie incredibilă făcută de fostul comandant al CSA Steaua Bucureşti, controversatul colonel George Boroi, un protejat al tandemului de generali Gabriel Oprea- Cătălin Zisu, ajuns acum secretar general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

.

Naşul Boroi, contract „beton” pentru finul Mazilu

 

În 2014, colonelul George Boroi îl numeşte antrenor principal al echipei de handbal masculin CSA Steaua Bucureşti pe finul său,subofişer MApN Viorel Mazilu. Ca să nu aibă presiune şi să nu existe discuţii, Boroi îî face finului său un contract de antrenor principal, pe o durată de cinci ani, adică din 2014 până în 2019, fiind remunerat lunar cu vreo 2.000 şi ceva de euro. Imediat contractul este înregistrat la Federaţia Română de Handbal, dar numai că acest contract are o mare problemă din punct de vedere juridic şi militar. Este semnat doar de comandantul George Boroi şi de contabilul şef al CSA Steaua, Ionel Mihăilă, dar fără să existe avizul serviciului juridic, adică al colonelului Florin Talpan,,ceea ce din punct de vedere al regulamentelor militare este ilegal.Dar, cu toate acestea, FRH înregistrează contractul şi Viorel Mazilu primeşte de la federaţie ecusonul tip A, ceea ce înseamnă că este antrenorul principal al echipei militare. După vreo doi ani, Mazilu nu mai antrenor principal şi este numit de naşul său George Boroi ca director tehnic al echipei de handbal, rămânând cu aceiaşi remuneraţie.

Clauze cu dedicaţie, fără obligaţie

Dar, ceea ce este strigător la cer sunt cele trei clauze incredibile care au fost incluse în contractul lui Mazilu de naşul său. Prima clauză menţionează că în primii doi ani de contract, Viorel Mazilu are ca obiectiv ca echipa să nu retrogradeze în al doilea eşalon al handbalului românesc. Ceea de a doua clauză vizează faptul că echipa antrenată de Viorel Mazilu trebuie ca în cinci ani de la încheiere contractului să participe într-o competiţie europeană, adică atunci cînd îi expiră contractul în 2019. Cea de a treia clauză menţioneză că acest contract poate fi reziliat pe amiabilă cu acordul ambelor părţi, adică naşul şi finul se înţeleg să rezilieze contractul fără nicio obligaţie faţă de clubul militar.

Naşul a dat, finul a încasat, Steaua a decontat

La sfârşitul lui 2016, George Boroi se pensioneză şi pleacă la COSR, urmând ca finul său să-l urmeze la forul olimpic. Dar, între timp lanţul de iubire dintre naşul Boroi şi finul Mazliu se rupe definitiv iar Mazilu cam rămâne fără obiectul muncii la CSA Steaua, fapt pentru care este pus pe liber. Numai că, ştiind că are un contract “beton” făcut de naşul său se adresează FRH condusă de Alexandru Dedu, cel care a fost ajutat de Boroi să obţină un al doilea mandat în fruntea federaţiei, solicitând ca CSA Steaua să-I achite restanţele salariale până la ultima lună din contract, adică vreo doi ani de zile până în 2019. La începutul lunii februarie, Comisia Centrală de Disciplină a FRH îî dă câştig de cauză lui Viorel Mazilu şi CSA Steaua Bucureşti trebuie să-i achite lui Viorel Mazilu salariul pentru vreo doi ani, adică vreo 44-45.000 de euro. Practic, contractul cu dedicaţie făcut de naşul Boroi pentru finul Mazilu trebuie achitat de Steaua din bugetul alocat de către Ministerul Apărării Naţionale. Surprinzător, CSA Steaua n-a făcut niciun demers ca aceşti bani să fie recuperaţi de protejatul tandemului Oprea-Zisu. Aşadar,George Boroi a dat o gaură cu bună ştiinţă clubului pe care l-a păstorit vreo 13 ani, adică l-a îngropat în mocirla mediocrităţii şi amatorismului managerial.Parerea ta...

CONSTANTIN
19 Mar 2020

Nu cred ca s avazut paddure fara uscaturi!! Faptele sunt reale ,documentele exista !!!Ministrul Apararii cunoaste aceasta marsavie??? Asa apar inbuibati ,si fitosi si in Armata!!!
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.