DEZVăLUIRI

EXCLUSIV: Un nou caz Ridzi pentru DNA, la MTS. Școală de vară organizată toamna, dar decontată la tarife de vară


EXCLUSIV: Un nou caz Ridzi pentru DNA, la MTS. Școală de vară organizată toamna, dar decontată la tarife de vară

Ion Teleanu | 2019-09-10 13:43

Ministrul „Adeverință” al Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, împreună cu secretarul de stat pentru tineret, Remus Munteanu, au „țesut” o inginerie financiară trasă la indigo după modelul Monica Iacob Ridzi.

Practic, cei doi demnitari PSD au decis organizarea unei școli de vară pentru tineri, la Vama Veche, dar, printr-șmecherie, costurile acestei acțiuni s-au umflat foarte mult, peste noapte, fapt pentru care se fac presiuni mari ca să se accepte la plată deconturi umflate cu aproape 50%.

 

Contract de 65.000 de euro pentru tineri și studenți

 

Pe data de 12 iulie 2019, MTS încheie contractul de prestări servicii nr.85, cu firma Tader Maxx SRL, pentru organizarea la Complexul hotelier Club D’or, din Vama Veche, a proiectului Școala de Vară 2019. Prin acest proiect, un număr de 200 de tineri, împărțiți în patru module de câte 6 zile fiecare, urmau să participle, până la data de 8 septembrie 2019, la Școala de vară de la Vama Veche. Costul acestei acțiuni decontate de MTS se ridică la circa 200.000 de lei, ceea ce înseamnă 240 de lei pe zi pentru fiecare tânăr, sumă ce include cazarea într-o cameră cu două paturi și trei mese pe zi. Tot în cadrul acestui proiect, trebuia să aibă loc, până la sfârșitul lunii august, și o Universitatea de vară pentru 100 de studenți, organizați în trei module de câte cinci zile fiecare. Pentru această acțiune, MTS a bugetat decontarea a circa 100.000 de lei, ceea ce reprezintă 280 de lei pentru cazarea unui student într-o cameră dublă, cu trei mese zilnice. Practic, pentru acest proiect de la Vama Veche, MTS, condus de senatorul PSD de Vâlcea, Bogdan Matei, a bugetat și alocat suma de 300.000 de lei, adică circa 65.000 de euro. 

 

Avarie cu repetiție, festivalul de salsa și decalarea cu dedicație

 

Numai că, atribuirea contractului privind derularea acestui proiect nu respectă caietul de sarcini în baza căruia a fost atribuit firmei din Vama Veche. De ce? În caietul de sarcini se menționează că acțiunile vor avea loc în perioada 8 august - 31 august 2019, și nicidecum în luna septembrie. Însă, mare șmecherie a derulării acestui contract a apărut pe data de 5 august 2019, când firma Tander Maxx SRL a anunțat MTS că a avut o avarie la rețeaua de alimentare cu apă de la Complaxul Club D’or din Vama Veche, fapt pentru care se solicită decalarea acțiunilor în septembrie. Suprinzător, Ministerul Tineretului și Sportului, mai exact secretarul de stat Remus Munteanu, este de acord cu decalarea Școlii de vară 2019 în septembrie, fără să verifice dacă a fost sau nu o avarie la acel club. Dar, în perioada când se precizează că a avut loc avaria, în locația din Vama Veche unde urma să aibă loc Școala de vară a avut loc un festival de salsa. De asemenea, întâmplător sau nu, în aceeași perioadă a anului 2016, a avut loc tot o avarie la rețeaua de apă a acestui club, tocmai când urma să se desfășoare Școala de vară decontată de MTS. Oare să fie doar o simplă coincidență? Un lucru este cert, și anume că nu s-a încheiat niciun act adițional la contractul parafat pe 12 august 2019 privind decalarea perioadelor de organizare a Școlii de vară 2019. Practic, MTS va deconta către firma din Vama Veche contravaloarea unor servicii de cazare și masă la tarifele din luna august, deși acțiunile au loc în luna septembrie, când, atenție, tarifele au scăzut în medie cu circa 30-50%. Șmecherie de șmecherie! 

 

Cursuri studențești de vară, organizate toamna, dar decontate la tarife estivale

 

Colac peste pupăză, MTS, prin girul secretarului de stat Remus Munteanu, a decis reducerea celor trei module studențești de la cinci zile la trei zile, tot fără să existe act adițional la contract. Astfel, MTS, adică tandemul Bogdan Matei - Remus Munteanu (FOTO), și-a bătut joc de tineri, invitându-i la o tabără de vară organizată în toamnă, dar la prețuri de plin sezon estival, iar studenților le-a redus cursurile de vară cu două zile. Nu trebuie omis faptul că acum, în septembrie, tariful afișat pe site de către Club D’or din Vama Veche, pentru un loc de cazare într-o cameră dublă, este de 180 de lei pe zi, în timp ce în luna august tariful era de 280 de lei. 

   

Presiuni peste presiuni și weekend-uri fierbinți la Vama Veche

 

Această inginerie regizată de către MTS, prin tandemul Bogdan Matei - Remus Munteanu, este practic copy/paște după acțiunile organizate pe vremea Monicăi Iacob Ridzi, pentru care aceasta a fost trimisă în judecată de DNA și, ulterior, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare. Întâmplător sau nu, există vreo câteva persoane din MTS care au fost implicate în acțiunile Monicăi Iacob Ridzi din 2009 și care au petrecut în această vară mai multe weekend-uri la Club D’or din Vama Veche, iar secretarul de stat Remus Munteanu știe foarte bine despre cine e vorba. Acum, ministrul Bogdan Matei, dar mai ales secretarul de stat Remus Munteanu, au început să facă presiuni asupra unor angajați din MTS ca să semneze deconturile umflate pentru Școala de vară 2019, organizată toamna, la Vama Veche, pentru circa 65.000 de euro. 

 

Povestea ministrului Adeverință” și a jucătorului de fotbal ajuns, peste noapte, secretar de stat 

 

Trebuie precizat că ministrul Tineretului și Sportului, senatorul vâlcean Constantin Matei, și-a trecut în CV, printre activitățile și responsabilitătile principale pe care le-a avut, faptul că deține șase adeverințe, dintre care două de membru în Consiliul de Administrație al unor școli din Vâlcea, una de „responsabil cerc pedagogic”, iar alta de „responsabil al comisiei metodice”. În schimb, secretarul de stat Remus Munteanu a fost impus pe această funcție ca urmare a faptului că este fiul fostului baron PSD de Neamț, deputatul Ioan Munteanu, iar până să ajungă la MTS se remarcase doar ca fotbalist pe plan local.

 

 Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.