DEZVăLUIRI

EXCLUSIV. Pupila lui Lucian Șova vrea din nou la butoanele Ministerului Transporturilor, deşi este urmărită penal pentru neglijenţă în serviciu


EXCLUSIV. Pupila lui Lucian Șova vrea din nou la butoanele Ministerului Transporturilor, deşi este urmărită penal pentru neglijenţă în serviciu

Ion Teleanu | 2019-11-04 14:00

Nominalizarea deputatului PNL de Sălaj, Lucian Bode, pentru fotoliul de ministru al Transporturilor și Comunicațiilor a fost o decizie oarecum surprinzătoare a lui Ludovic Orban.

Dar mare surpriză a constat în faptul că imediat după nominalizare, Lucian Bode a început să aibă un marcaj strict din partea unui personaj controversat, de numele căruia se leagă o mulțime de afaceri controversate în guvernele PSD la Ministerul Transporturilor, fapt pentru care a intrat în vizorul DNA și DIICOT. Personajul se numește Elena Petrașcu și a fost secretar general al Ministerului Transporturilor în mandatul lui Dan Şova, după care a revenit pe această funcție când ministerul a fost condus de Lucian Şova, cei doi venind de la Ministerului Comunicațiilor.

 

 

Elena Petrașcu, umbra lui Lucian Bode

 

 

Mai persoane din Ministerul Transporturilor au fost invitate de Lucian Bode să discute despre anumite probleme din minister, dar când au văzut că Elena Petrașcu este prezentă la discuții au renunţat să mai colaboreze cu ministrul propus de Orban pentru Transporturi și Comunicații. PUTEREA a semnalat de mai multe ori că Elena Petrașcu a fost omul de încredere al fostului ministru al Transporturilor, Dan Şova. Ulterior, ea a intrat în grațiile lui Lucian Şova când acesta a ajuns ministrul Comunicațiilor în guvernul Tudose, impunând-o ca secretar general, funcție pe care a ocupat-o și când Lucian Şova a ajuns ministrul Transporturilor. Numai că, în mandatul lui Dan Şova, Elena Petrașcu a intrat în vizorul DIICOT și ulteiror al DNA pentru o inginerie financiară.

Astfel, prin 2013-2014, ca urmare a scandalului declanşat de eşuarea privatizării companiei CFR Marfă, în care au fost implicaţi funcţionari din Ministerul Transporturilor şi Eximbank, DNA a dispus „disjungerea cauzei privind săvârșirea de către Elena Petrașcu a infracțiunii de neglijență în serviciu”, prevăzută de art.298 Cp cu aplicare art.109 Cp, și declinarea competenței de soluționare a cauzei astfel constituite în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

 

Poliția Sectorului 1 tergiversează dosarul Elenei Petrașcu

 

 

Ulterior, pe data de 11 iulie 2018, Poliția Sectorului 1, prin semnătura inspectorului de poliție Diana-Elena Lupescu a dispus „începerea urmăririi penale în rem în cauza cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu” de către Elena Petrașcu (vezi documentul în facsimil). De atunci, a trecut mai bine de un an de zile, dar Poliția Sectorului 1 a tergiversat soluționarea acestui caz. De ce oare?

 

Protejata lui Șova, remunerată, în 2018, cu 11.000 de euro pe lună

 

Fostul ministru al Transporturilor Lucian Șova a avut grijă ca protejata sa Elena Petrașcu să mai beneficieze și de câteva sinecuri bine remunerate, adică să fie impusă în anumite consilii de administrație cu indemnizații foarte mari. Astfel, pe perioada anului trecut, Elena Petrașcu a fost în CA de la societățile Telecomunicații SA, Tarom SA și Administrația Porturilor Maritime Constanța SA (APM), de unde a încasat 68.015 lei, 137.000 de lei și, respective, 88.997 de lei, adică, în total, 294.512 lei. În plus, pe lângă salariul de secretar general al Ministerului Transporturilor, adică de 73.815 lei, Elena Petrașcu a mai beneficiat de încă 137.500 de lei ca indemnizație de consilier la Eximbank. Practic, în decursul anului trecut, pupila lui Șova a încasat, nici mai mult, nici mai puțin, de 697.955 de lei, adică circa 132.000 de euro, ceea ce a înseamnă că lunar aceasta a beneficiat de circa 11.000 de euro. Acum, Elena Petraşcu ii face un marcaj strict lui Lucian Bode şi deja a dat de veste celor apropiaţi că va reveni ca secretar general al Ministerului Transporturilor, fiind susţinută, zice ea, şi de Ludovic Orban.


Mai multe imagini:Parerea ta...

PATRARU
04 Noi 2019

Niște țărani... Dacă încep așa nu-i văd bine.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.