DEZVăLUIRI

EXCLUSIV. Preşedintele Klaus Iohannis a întors spatele campionilor mondiali la handbal din 1970, de la Paris


EXCLUSIV. Preşedintele Klaus Iohannis a întors spatele campionilor mondiali la handbal din 1970, de la Paris

Ion Teleanu | 2020-03-08 21:22

Duminică, 8 martie, se împlinesc 50 de ani de când echipa masculină de handbal a Românei câştiga titulu mondial la Paris, învingând în finală, cu scorul de 13-12, echipa RDG.

Atunci, echipa României era pregătită de antrenorii emeriţi , şi , iar lotul ţării noastre era alcătuit din , , , , , , , , , , , , , , , . Din păcate, astăzi, cei trei antrenori şi patru dintre foştii campioni de la Paris - , , şi -, nu mai sunt printre noi. Însă, foştii campioni mondiali de Paris, împreună cu cei care au luat aurul mondial la ediţia din 1974, de la Berlin, învingând în finală RDG cu 14-12, au sărbătorit sâmbătă la Corbeanca, într-o atmosferă extrem de plăcută, avându-l ca amfitrion pe omul de afaceri Cristian Tânţăreanu (vezi FOTO). S-au bucurat că s-au revăzut şi că mai sunt în viaţă, au depănat amintiri, au glumit şi şi-au urat sănătate, ca să se poată revedea şi în anii următori.

Însă, cu toţii au avut un sentiment de frustrare, pentru că preşedintele Klaus Iohannis nu şi-a făcut timp să-i primească la Palatul Cotroceni nici măcar cinci minute, pentru a marca așa cum se cuvenea o jumătate de secol de la performanţa de la Paris. Toate demersurile foştilor campioni mondiali de a fi primiţi de şeful statului au fost inutile, ei fiind plimbaţi cu vorba, mai bine de o lună de zile, de la un consilier al preşedintelui la altul.

„Noi am jucat pentru România şi am reprezentat România ca sportivi, ca antrenori, dar şi ca oameni, indiferent de cine a fost preşedintele ţării. Pentru noi, România a fost şi este totul, indiferent unde am fi în această lume. Cred că actualul preşedinte putea să-și facă timp, măcar câteva minute, şi pentru noi, că doar am jucat şi reprezentat România”, mărturisea, cu amărăciune în suflet, unul din campionii mondiali de la Paris. De asemenea, la fel ca şi preşedintele ţării, actuala conducere a Federaţiei Române de Handbal, adică tandemul Alexandru Dedu-Cristina Vărzaru, n-a catadicsit nici măcar să posteze pe site-ul federaţiei un mesaj de felicitare dedicat acestei aniversări.Parerea ta...

FLORIN BUNEA
09 Mar 2020

traim din amintiri
UN ROMâN NECAJJIT
09 Mar 2020

Domnul IOHANIS nu este preocupat de Coronavirus. El sta linistit la Cotroceni Dacă așa am vrut cand l-am votat. Ne meritam soarta.. Vad ca Basescu este mai activ desi el a distrus spitalele împreună cu BOC.
POESCU VIRGIL
09 Mar 2020

Romania, din pacate nu are presedinte! Il are pe unul, nu merita un nume, o sluga a americaniloe si a Bruxelului, care ne-a tradat, ne-a vandut si ne-a facut si pe noi pe romani slugi! Sa-i fie rusine !
SPORTIV
09 Mar 2020

Publicul dar si participanții s-au fi putut bucura de interacțiunea sportivă pentru a consolida o relație de prietenie s Era mai indicat ca : Echipele veterane de handbal sa spunem 1970 -1980 din Romania putea avea un meci demonstrativ cu Soldații veterani de la Echipa de legătură a Armatei României de la comandamentul regional Scorpionii Rosii ! Armata noastra română a fost reprezentată întotdeauna de cei mai buni militari. i adunare de fonduri financiare, pentru cercetare, educatie, sanatate. ( Cum stai cu mana intinsa catre Presedentie? )
XULESCU
09 Mar 2020

Rușine maxima !
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.