DEZVăLUIRI

EXCLUSIV. Lucrări cu dedicație la Smart SA încredințate direct de finul lui Dănuț Carașol, directorul cu diplomă falsă de la Transelectrica


EXCLUSIV. Lucrări cu dedicație la Smart SA încredințate direct de finul lui Dănuț Carașol, directorul cu diplomă falsă de la Transelectrica

Ion Teleanu | 2019-12-03 11:17

La scurt timp după ce fostul ministru al Economiei, baronul de Giurgiu Niculae Bădălău, l-a numit pe Dănuț Carașol președinte al Directoratului de la Transelectrica - acesta fiind acum arestat pentru că s-a folosit de o diplomă de studii falsă -, s-a mai făcut o mutare surpriză, mai exact numirea lui Florin Alexandru Ioniță ca director general al societății SMART SA.

Acesta, care este nimeni altul decât finul lui Carașol, a pregătit zilele acestea încredințarea unor lucrări, prin negociere directă, către o firmă din București păstorită de un om de afaceri din Giurgiu, apropiat de Bădălău.

 

Negociere directă pe o sumă mai mare decât cea bugetată

 

PUTEREA a semnalat că, la 1 septembrie 2019, Consiliul de Administrație provizoriu de la Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport S.C. „Smart" S.A a decis ca director general, cu mandat provizoriu de patru luni, adică pană la 31.12.2019, să fie Florin Alexandru Ioniță. Acesta n-are nicio legătură cu activitatea de la Transelectrica și Smart, provenind de la o firmă care vindea mașini, unde el se ocupa să răspundă la solicitările clienților. Dar, în schimb, Florin Alexandru Ioniță a avut la angajare marele atu că este finul lui Dănuț Carașol. Ca atare, numirea acestuia în fruntea Smart a avut o susținere foarte solidă, venită de la nașul său, impus de Bădălău în fruntea Transelectrica. 

Trebuie precizat că S.C. „Smart" S.A, creată în august 2001, se ocupă cu asigurarea mentenanței tuturor rețelelor electrice din întreaga țară. Smart SA are doi acționari - C.N.T.E.E. „Transelectrica" S.A și statul român, prin Ministerul Economiei.

La sfârșitul săptămânii trecute, finul lui Dănuț Carașol, impus la Smart SA cu acordul lui Niculae Bădălău, a pregătit încredințarea directă către firma Exer Group SRL București - reprezentată de Doina Mihai, al cărei soț este cunoscut în Giurgiu ca fiind apropiat de baronul PSD -, a lucrărilor de „înlocuire separatoare în celulele București Sud 2 și stația electrică Ghizdaru”. Valoarea acestor lucrări, bugetată de către SMART SA, este de 651.972,19 lei, adică circa 140.000 de euro. Dar, surprinzător, finul lui Carașol vrea să încredințeze lucrările către firma mai sus menționată cu suma de 670.031,44 de lei, adică cu aproape 20.000 de lei mai mult decât s-a bugetat. PUTEREA a solicitat președintelui Directoratoratului de la Transelectrica, Claudia Gina Anastase, să precizeze care sunt prevederile legale prin care Smart SA încredințează direct lucrări pentru firma Exer Group SRL București. Însă, șefa de la Translectrica ne-a comunicat că răspunsul la această solicitare trebuie să-l dea conducerea de la Smart SA. Numai că, directorul general interimar Florin Alexandru Ioniță a precizat telefonic, pentru PUTEREA, că nu se vor încredința lucrări către firma mai sus menționată. Însă, surpriză! La începutul acestei săptămâni, finul lui Carașol a demarat procedurile pentru încredințarea lucrărilor privind „înlocuire separatoare în celulele București Sud 2 și stația electrică Ghizdaru”, invocând contractul cadru nr. 262/2017, care trebuie derulat timp de trei ani, adică în perioada 01.01.2018-31.12.2021, dar care n-are nicio legătură cu lucrările care vor fi încredințate. De ce s-a făcut prin negociere directă și la o sumă mai mare decât cea bugetată? Pentru că așa a vrut finul lui Carașol, garantat de Bădălău!

 Parerea ta...

VALENTINA
07 Dec 2019

Sunteti total dezinformati! Dle Ion Teleanu,asa se face jurnalismul la Puterea?Eu nu v-as fi angajat. Care sunt sursele folosite pentru postarea acestui articol?Cum ati analizat si verificat sursa? De unde inventati dvs. grade de rudenie si alte aberatii pe care le-ati mentionat? Aveti presiuni sa improscati cu noroi oameni pe care nu ii cunoasteti? Felicitari!Faceti parte din categoria:"cum s-a ales praful de jurnalismul romanesc".
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.