DEZVăLUIRI

EXCLUSIV. Incredibila „prostie” a ministrului demis al Tineretului și Sportului


EXCLUSIV. Incredibila „prostie” a ministrului demis al Tineretului și Sportului

Ion Teleanu | 2019-10-25 13:39

PUTEREA a semnalat de mai multe ori despre gafele enorme, dar și despre o serie de aranjamente țesute de către ministrul demis al Tineretului și Sportului, senatorul vâlcean Bogdan Constantin Matei. Dar ceea ce a făcut cu câteva zile înainte de a fi demis de către Parlament întrece orice imaginație.

Declarație notarială pe propria răspundere că ai fost și ești român

 

La Jocurile Olimpice de vară, din 1972, de la Munchen, echipa de handbal masculin a României a obținut medalia de bronz. Ca urmare a prevederilor Legii nr.69/2001, fiecare dintre handbaliștii care au jucat la aceea competiție olimpică din 1972 „are dreptul, la cerere și cu confirmarea Ministerului Tineretului și Sportului, la o rentă viageră”. Astfel, pentru bronzul de la Munchen, cuantumul rentei viagere este de 70% din echivalentul a 1,5 salarii medii brute pe economie. La ora actuală, cuantumul rentei viagere pentru o medalie de bronz obținută la Jocurile Olimpice este de circa 3.300 de lei. Printre handbaliștii care au obținut medalia de bronz la Munchen în 1972 s-a numărat și Simon Schobel. Numai că, acesta a locuit până în urmă cu câțiva ani în Germania, dar acum s-a stabilit definitiv în România, undeva în zona Sebeș. Ca atare, Simon Schobela a solicitat ministrului Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, așa cum prevede Legea nr.69/2001, să i se acorde renta viageră pentru medalia de bronz de la Jocurile Olimpice de vară din 1972.Dar, surpriză?

 

Ministerul Tineretului și Sportului a confirmat performanță acestuia, dar i-a comunicat că i se aprobă acordarea rentei viagere, atenție, doar dacă prezintă la minister o declarație notarială pe propria răspundere în care să menționeze că, la Jocurile Olimpice de la Munchen, în 1972, era cetățean român. Păi oare putea să joace în echipa României dacă nu era cetățean român? Incredibil, dar adevărat!

 

Echipa României la Jocurile Olimpice din 1972 de la Munchen a fost condusă de regretații Nicolae Nedef și Oprea Vlase și din echipă au făcut parte următorii handbaliști: Cornel Penu, Alexandru Dincă, Virgil Tale, Cristian Gațu, Gheorghe Gruia, Roland Gunesch, Ghiță Licu, Gavril Kicsid, Adrian Cosma, Werner Stockl, Simon Schobel, Constantin Tudosie, Valentin Samungi, Radu Voina, Marin Dan, Ștefan Birtalan. Nu trebuie omis faptul că ministrul demis al Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, și-a trecut în CV, printre activităţile și responsabilitățile principale pe care le-a avut, faptul că deține, atenție!, șase adeverințe, dintre care două de membru în consiliul de administrație al unor școli din Vâlcea, una de „responsabil cerc pedagogic”, iar alta de „responsabil al comisiei metodice”.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.