DEZVăLUIRI

EXCLUSIV. Dănuț Carașol, directorul cu diploma falsă de la Transelectrica, și-a impus, cu girul lui Bădălău, finul care vindea mașini la conducerea SMART SA


EXCLUSIV. Dănuț Carașol, directorul cu diploma falsă de la Transelectrica, și-a impus, cu girul lui Bădălău, finul care vindea mașini la conducerea SMART SA

Ion Teleanu | 2019-11-19 16:39

Polițiștii au făcut, marți, percheziții la Marius Dănuț Carașol, fostul director general al Transelectrica SA, impus de către fostul ministru al Economiei, Niculae Bădălău,acuzat că și-a falsificat diploma de licență, prejudiciul fiind estimat de procurori la 460.000 de lei. Ulterior, în cursul zilei, Carașol a și fost reținut de procurori pentru fals și uz de fals.

Numai că, ceea ce se știe mai puțin este faptul că, înainte să se declanșeze scandalul cu diploma de licență falsă a lui Dănuț Carașol, aceasta a regizat, cu girul ministrul Niculae Bădălău, o altă mutare surprinzătoare la o societate de sub tutela Transelectrica și a Ministerului Economiei.

 

Management de succes: director provizoriu, admnistratori provizorii 

 

Consiliul de Administrație provizoriu de la Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport S.C. „Smart" S.A a decis, pe 1 septembrie 2019, ca director general cu mandat provizoriu de patru luni, adică până la 31.12.2019, să fie Florin Alexandru Ioniță. Acesta n-are nicio legătură cu activitatea de la Transelectrica și Smart, provenind de la o firmă care vindea mașini și unde el se ocupa să răspundă la solicitările clienților. Dar, în schimb, Florin Alexandru Ioniță a avut și are un mare atu, și anume faptul că este finul lui Dănuț Carașol. Ca atare, numirea acestuia în fruntea Smart a avut o susținere foarte solidă, venită de la nașul său impus de Bădălău în fruntea Transelectrica. Trebuie precizat că S.C. „Smart" S.A, creată în august 2001, se ocupă cu asigurarea mentenanței tuturor rețelelor electrice din întreaga țară. Totodată, trebuie subliniat că Smart SA are doi acționari C.N.T.E.E. "Transelectrica" S.A și statul român, prin Ministerul Economiei.

Ca urmare a acestui acționariat, pe 26 iunie 2019, Claudia Maria Baicu a fost numită președinte al Consiliului de Administrație de la Smart SA, cu mandat provizoriu de șase luni, adică până la 24 decembrie 2019. Anterior, pe 19 aprilie 2019, au fost numiți patru membri în boardul administrativ de la Smart SA - Adrian Diță, Roxana- Cristiana Neacșu, Anamaria Iolanda Babău și Alina Victoria Voicu -, cu mandat provizoriu de, atenție, nouă luni, adică până la 24 decembrie 2019. Mai este de precizat faptul că trei dintre cei cinci membri din CA de la Smart SA - Claudia Măria Baicu, Adrian Diță și Alina Victoria Voicu - sunt reprezentanți ai Ministerului Economiei, condus la acea vreme de Niculae Bădălău, iar Anamaria Iolanda Babău este o fostă consilieră personală, despre care DNA susține că a fost angajată fictiv de fostul ministru PSD al Sănătății, senatorul de Bihor Florian Bodog.

 Parerea ta...

PACALA
20 Noi 2019

Asa se procedeaza in aproape toate companiile de stat din subordinea ministerelor. Sunt numiti provizoriu si apoi se prelungesc numirile sau la final de mandat sunt numiti definitiv si se prelungeste mandatul de administrare. Criteriile de selectie sunt aranjate in cazul unui concurs astfel ca restrang cadrul de participare la minim. "Curatenia" cu care ameninta guvernarea liberala se lasa asteptata si este un ragaz binevenit pentru ca conducerile acestor companii sa isi cimenteze relatiile cu liberalii. Inca asteptam masurile liberale.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.