DEZVăLUIRI

EXCLUSIV. Curtea de Conturi a României a descins, pentru 40 de zile, la Federația Română de Handbal


EXCLUSIV. Curtea de Conturi a României a descins, pentru 40 de zile, la Federația Română de Handbal

Ion Teleanu | 2020-03-09 12:51

Presa centrală a semnalat de mai mult timp că Federația Română de Handbal (FRH) a fost trecută pe persoană fizică de președintele Alexandru Dedu.

Practic, Dedu face tot ce vrea în federație, și ca urmare a acestui comportament de vătaf scandalurile au început să se țină lanț. Însă, surpriză de proporții! La sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Conturi a României a descins la sediul Federației Române de Handbal (vezi documentul în facsmil) pentru verificări care vor dura până pe 16 aprilie 2020. Este prima dată de când auditorii de conturi vor scana activitatea acestei federații, adică de când Dedu a ajuns boss-ul federației, în urmă cu șase ani. Practic, tandemul Alexandru Dedu-Cristina Vărzaru vor trebui să justifice cum au jonglat cu fondurile federației care, numai anul trecut, a beneficiat de vreo 10.000.000 de lei de la MTS.

„Vă comunicăm că în perioada 06.03-16.04.2020, urmează să efectuăm o acțiune de control cu tema „Controlul fondurilor alocate de la bugetul de stat prin ordonatorul principal de credite la entitățile subordinate/aflate în coordonare” pentru perioada 01.01.2017-31.12.2020, la Federațía Română de Handbal”, se menționează în adresa Camerei de Conturi București, din 18 februarie 2020, către Alexandru Dedu. Așadar, auditorii de conturi au la dispoziție 40 de zile să scaneze „performanțele financiare” ale tandemului Vărzaru-Dedu și n-ar fi exclus ca timpul alocat controlului să fie prea scurt în raport cu „performanțele” acestei federații. Poate totuși auditorii de conturi vor avea curiozitatea să vadă cum s-a „mișcat” în acești ani fondul de protocol, de vreo 10.000 de lei, aflat la dispoziția presedintelului FRH, sau cum au fost remunerați regește antrenorii străini care s-au perindat la conducerea echipelor naționale de seniori și senioare, ori de la junior.

Dar, Curtea de Conturi a României ar putea urmări și circuitul fondurilor ajunse de la COSR către federație, dar și deconturile anumitor deplasări externe precum și ce bani au intrat în federație de la cluburile finanțate din bani publici, sub formă de taxe de transfer sportivi străini sau alte cheltuieli legate de centrele olimpice de excelență. Nu ar fi lipsit de interes dacă auditorii de conturi ar verifica și cum s-a făcut achiziționarea de echipamente sportive, dar și cum Cristina Varzaru ocupă funcția  secretar general al FRH, fiind în același timp și angajată full-time la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București (UNEFS).


Mai multe imagini:Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.