DEZVăLUIRI

EXCLUSIV. Bonusuri de peste 30.000 de euro doar pentru doi șefi de la CSM București


EXCLUSIV. Bonusuri de peste 30.000 de euro doar pentru doi șefi de la CSM București

Ion Teleanu | 2019-08-13 16:18

PUTEREA a semnalat de mai multe ori că CSM București, condus de Gabriela Szabo, prietena edilului general Gabriela Firea, este un sac fără fund unde banii bucureștenilor sunt risipiți după bunul plac al celor din conducere.

Recent, PUTEREA a solicitat primarul general Gabriela Firea să precizeze “Care este cuantumul total al "altor venituri" încasate în 2018 în afara de salariul aferent funcției și postului ocupat de către persoanele din conducerea CSM București și de către șefii de departamente sportive de la secțiile de handbal, volei, rugby și baschet de la CSM București?”.

Numai că edilul general a pasat răspunsul la solicitarea noastră către CSM București, iar răspunsul conducerii clubului finanțat din banii bucureștenilor a fost unul la mișto, fără să răspundă la ceea ce am solicitat, ascunzând de fapt modul cum și-au tras bonusuri uriașe cei din conducerea clubului.

 

 “Doar două sunt câștigătoare”

 

“Declarațiile de avere au fost completate și depuse în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnitătilor publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte informative. Facem mențiunea că declarațiile de avere sunt publice și se regăsesc pe site-ul CSM București (”, a fost răspunsul conducerii de la CSM București.

Dar, din declarațiile postate pe site-ul CSM București rezultă că doar directorul general Gabriela Szabo și directorul economic- Cristina Nicoleta Bîrsan au beneficiat de "alte venituri" încasate în 2018 în afară de salariul aferent funcției și postului ocupat. În declarația de averee a Gabrielei Szabo, din 20 mai 2019, aceasta a menționat că în 2018, a încasat de la CSM București suma de 284.252 de lei ca „salariu + alte venituri” (vezi documentul în facsimil).

Asta inseamnă că, anul trecut, numai de la clubul finanțat din banii bucureștenilor, fosta atletă a încasat circa 62.000 de euro. Numai că, în declarația de avere aferentă anului fscal 2017, Gabriela Szabo a trecut că a încasat ca salariu de la CSM București suma 46.514 de lei. Asta înseamnă că de la 1 septembrie 2017 până la finele lui 2017, adică timp de patrui luni, a încasat 46.514 de lei, ceea ce a reprezentat 11.628 de lei pe lună, adică circa 2.500 de euro. Dar, din declarațiile de avere ale Gabrielei Szabo aferente anului fiscal 2017 și 2018 reiese că în afara salariului încasat de la CSM București în 2018, adică 128.542 de lei, a mai beneficiat și de “alte venituri” de 144.718 de lei, care reprezintă circa 32.000 de euro. 

O situație aparte este cea a directoarei economice, pensionara MAI, Nicoleta Cristina Bîrsan, care, în 2018, a încasat că salariu și alte venituri suma totală de 249.413 de lei, ceea ce a reprezentat circa 54.000 de euro. Practic, directoarea economică a incasat cu 8.000 de euro mai puțin decât directorul general Gabriela Szabo. In schimb, niciunul dintre cei care se află în conducerea CSM București și care au declarațiile de avere postate pe site-ul clububului nu au beneficiat anul trecut de “alte venituri” ca directorii Gabriela Szabo și Cristina Bîrsan.

De ce oare? Parerea ta...

JENANT
13 Aug 2019

Ce sa mai zici? Risipa pt ca se imparte probabil ce se trece pe hartie
JULITU.....
14 Aug 2019

BANII VOR FI INCASATI SAU RECUPERATI DE LA TAXA AUTO PE POLUARE . POLITICA DE BORDEL , NE FACEM BUZELE SI NE EPILAM CHIAR DACA NU AVEM BANI DE CHILOTI.......
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.