DEZVăLUIRI

Documentul bombă care destramă famiglia din CNAIR


Documentul bombă care destramă famiglia din CNAIR

Mariana Chirila | 2020-02-14 08:58

Ziarul Puterea continuă dezvăluirile privind abuzurile, conflictul de interese și ilegalitatea numirilor în funcții înalte din cadrul Companiei Naționale de Administrate a Infrastructurii Rutiere, „perla” Ministerului Transporturilor.

În urmă dezvăluirilor făcute de ziarul Puterea, conducerea executivă din cadrul CNAIR s-a autosesizat în privința numirii că membru în Consiliu de Administrație al CNAIR a lui Ovidiu Barbier.  

  Citiți și:

-

-

Puterea.ro a intrat în posesia documentului "Informare privind situația de incompatibilitate la numirea unui membru al Consiliului de Administrație", document prin care conducerea executivă solicită luarea măsurilor legale necesare de înlăturare a situației de imcopatibilitate și a stării de conflict de interese, identificate în cazul numirii lui Ovidiu Barbier, fostul patron al firmei Maxidesign, firmă care derulează contracte de milioane de euro cu CNAIR.  

 Documentul a ajuns pe masa Direcției de guvernanță Corporativă din Ministerul Transporturilor, pe biroul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, la președintele Adunării Generale a Acționarilor CNAIR, Georgeta Magdalena Bratu și președintelui CNAIR, Septimiu Buzașu.  

 "Sunt incompatibile cu calitatea de membru în consiliul de administrație persoanele care, potrivit Legii 31/1990, privind societățiile comerciale, republicată, (...), nu poți fi fondator, precum și cele care, ele personal, rudele sau afini acestora până la gradul al doilea inclusiv, sunt în același timp patroni sau asociați în societăți comerciale cu același profil sau care sunt în relații comerciale directe cu CNAIR. (...) Constatând că, în conformitate cu evidențele din Registrul Comerțului (extras atașat din 28.01.2020), dl. Barbier Ovidiu Marian deținea la dată numirii (17.01.2020) părți sociale la capitalul S.C Maxidesing SRL, 50 la sută din firma.(...) Luand act de informațiile apărute în mass-media, în sensul că Ovidiu Barbier se află în situația de conflict de interese, pentru motivul că participa în raporturi contractuale curente în calitate de persoană cu funcție de conducere în cadrul Maxidesing SRL și, în aceste împrejurări, observând că, de-a lungul ultimilor ani, SC Maxidesing SRL, a derulat un număr de 45 de contracte cu CNAIR în valoare de peste 7,5 milioane de lei, și încă derulează raporturi contractuale cu CNAIR . Constatând, așadar, că dl Barbier Ovidiu Marian se află în incompatibilitate la dată numirii în cadrul Consiliului de Administrație al CNAIR, va aducem la cunostinta situatia expusa in scopul luarii masurilor legale care se impun pentru functionarea corespunzatoare a Consiliului de Administratie al CNAIR", se precizează în documentul citat. 

Reamintim că începând din 17 Ianurie 2020, Ovidiu Barbier a fost scos din joben și numit membru în Consiliul de Administrație al CNAIR, 

În perioada următoare, Puterea.ro contiună publicarea unor dezvăluiri privind familiile de drumari și așteaptă în continuare cu interes răspunsul CNAIR la solicitarea ziarului Puterea, privind contractele derulate de Maxidesing cu CNAIR, raspuns ce trebuie avizate chiar de Ovidiu Barbier.


Mai multe imagini:
Parerea ta...

MIHAI M.
14 Feb 2020

Cu PNL la guvernare , toti directorii PSD isi pastreaza functiile. Asa o fi normal ?
CUCUDURU
14 Feb 2020

Domnul Ionut Masala sa ne spuna cate puncte de vanyarea rovinetelor sant ale lui sau rudele lui in punctele vamale. In cateva zile le vom sti si noi. Institutiile de resort ale statului nu sant interesate de acest lucru.
ALIN SERBANESCU
14 Feb 2020

Caut loc de munca. Cer si ofer seriozitate!
JUSTITIARUL
14 Feb 2020

Sa speram ca situatia va fi reglată de ministrul Lucian Bode sau institutiile abilitate. Altfel iar vom pierde 4 ani, fără autostrăzi, fără siguranta in trafic. Oamenii actuali au doua șanse. Sa reușească sau sa se conformeze intrând în lanțul de iubire al banilor platiti drept comisioane de marile firme de construcții din România. Mesaj pentru angajații CNAIR actuali...fiți demni, degeaba va luati Mercedes din banii primiți spargi daca nu aveti drumuri pe care sa mergeți cu el. Spuneti nu oricărui compromis, România trebuie dezvoltată si infrastructura rutieră e critică pentru aceasta dezvoltare. Pentru membrii CA un mesaj. Nazare, Muresan, Ferencz, Buzasu, Bărbier, Târcă lăsați oamenii sa lucreze.
UNCETATEANLIBER
15 Feb 2020

Cucuduru, intreaba-i pe buzatu si calmus cum a fost cu abi si scala. Poate afli mai multe si le spui si altora.
CUCUDURU
17 Feb 2020

Ce zici Lucian spun tu sau zinc eu? Spear ca nu mai esti prieten cu Masala cancerul CNAIR ..
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.