DEZVăLUIRI

Darius Vâlcov, la un pas de retragerea titlului de doctor pentru plagiat


Darius Vâlcov, la un pas de retragerea titlului de doctor pentru plagiat

Teodora Kim | 2020-04-29 14:05

Comisia de lucru a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certifi-catelor Universitare propune retragerea titlului de doctor a lui Darius Vâlcov, după ce a constatat că peste 23% din teza sa reprezintă preluare integrală sau parţială din alţi autori fără să fie citată sursa, con-form legislației.

„În urma analizei efectuate am constatat că teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană”, elaborată şi susţinută în anul 2008 de Vâlcov D. Darius Bogdan la Academia de Studii Economice din Bucureşti include texte copiate din alţi autori, fără ca acestea să fie citate conform normelor academice şi fără a indica sursa, peste 80 de pagini. Constatând aceste abateri grave de la etica cercetării, consider că se confirmă existenţa plagiatului înscrisă în sesizarea UEFISCDI cu privire la teza de doctorat elaborată şi susţinută în anul 2008 de Vâlcov Darius Bogdan şi propun retragerea titlului de doctor în Finanţe domnului Vâlcov D. Darius Bogdan”, afirmă în raportul său prof. univ. dr. Alin Marius Andrieş.

Din cele 212 pagini ale tezei, 50 de pagini, reprezentând 23% din teză, sunt preluate în bloc sau cu mici ajustări, fără indicarea sursei, iar alte 30 de pagini sunt preluate cu citări greşite, este concluzia altui membru al comisiei, care susţine retragerea titlului de doctor. Decizia finală aparţine Consiliului General al CNATDCU, nefiind încă făcută publică.

 Parerea ta...

CHIMBETE
30 Apr 2020

Sa returneze si bani care ia luat fraudulos tiganul argintar Si ce lecti de finante comenta
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.