DEZVăLUIRI

CUTREMURĂTOR: Imagini ascunse de la tragedia din Colectiv. ADEVĂRUL din spatele intervenției


CUTREMURĂTOR: Imagini ascunse de la tragedia din Colectiv. ADEVĂRUL din spatele intervenției

E.Ş. | 2019-10-24 15:51

Filmări ascunse cu intervenția de la incendiul din clubul Colectiv, din 20 octombrie 2015, au fost publicate de Libertatea la patru ani de la tragedie. Imaginile tulburătoare arată cum trupurile arse, aflate în agonie, au fost ignorate de salvatori.

 a intrat în posesia celor 20 de minute și 40 de secunde filmate chiar de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului de la Colectiv, și ascunse de superiorii lui.

Filmarea este realizată cu o singură cameră. Ea este, uneori, oprită de pompierul-cameraman și repornită atunci când își schimbă locul. Imaginile încep în jurul orei 22:43, în momentul în care omul a ajuns acolo cu primul echipaj ISU-SMURD, durează 20 de minute, dar nu se încheie la ora 23:03, ci mai târziu, din cauza pauzelor de filmare

Pompierul s-a plasat aproape de ieșirea din containerul pe unde, inițial, oamenii au reușit să fugă, iar mai apoi trupurile tinerilor din club s-au transformat într-un uriaș dop uman, surprins de foc.

„Nu mai aveai ce să stingi. Focul din club era stins, mai rămăsese fum, trebuia să te ocupi de oamenii din exterior. Nu le-au luat nici măcar pulsul, nu s-au aplecat spre ei și acest lucru a fost imediat vizibil când șefii au văzut imaginile și, practic, filmarea a fost ascunsă tuturor”, a declarat ofițerul de pompieri care a furnizat imaginile secrete de la Colectiv, pentru Libertatea.

În majoritatea cazurilor, civilii sunt cei care merg la victime şi încearcă să le ajute. Tot ei sunt cei care le cară, cu mâinile goale, spre ambulanţe.

„Odată scoase din apropierea cluburilor, victimelor li se asigura asistența medicală în zona ambulanțelor. Problema, conform mărturiei ofițerului, este aceea că pompierii nu au știut să acționeze până acolo, într-un moment într-adevăr de mare tensiune”, a mai spus ofițerul.


Galerie media:Parerea ta...

COLECTIV IDEM 1989
24 Oct 2019

Adică, vor trece alți 30 de ani (dacă nu vine sfârșitul lumii între timp...) ca să aflăm ADEVĂRUL! Adevărul SE ȘTIE, dar nu se dă LA LUMINĂ...puliticul din 89 până-n-coa ȘTIE DE CE...precum toate structurilii cu ochi albaștri, curul broaștei! ȚARĂ BLESTEMATĂ DE DUMNEZEU..ASTA ESTE/A AJUNS RO!
SABOTAJ
25 Oct 2019

Procesul trebuie judecat de Tribunalul Militar . Acesti mascarici a lui Comunistul vopsit , face politica si tamtaram la noi in tara
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.