DEZVăLUIRI

Cumetriile din Poliția Giurgiu


Cumetriile din Poliția Giurgiu

C.M. | 2019-10-24 11:14

O serie întreagă de ”încrengături” și cumetrii cu potențații politici ai zilei, dar și cu importanți afaceriști din Giurgiu - asta poate fi găsit, la o analiză atentă, în Poliția Giurgiu.

În timp ce locuitorii județului se plâng, constant, de ineficiența Poliției la Giurgiu, instituția este recunoscută pentru ”încrengături”, cumetrii și ”indulgență” pentru cei care ”merită”.

De exemplu, şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Marian Popescu, este binecunoscut pentru relaţiile strânse de prietenie - în unele cazuri, chiar de rudenie - cu şefii PSD Giurgiu. Acesta este, probabil, motivul pentru care şeful de la Rutier îşi permite să aplice legea după bunul plac şi nimeni din IPJ nu are curajul să spună nimic, în această situaţie aflându-se chiar şi şeful IPJ, care se comportă ca şi cum i-ar fi subaltern lui Marian Popescu, astfel că Popescu este văzut ca fiind şeful “de facto” al Poliţiei Giurgiu.

De altfel, şeful de la Rutier nu se sfieşte să îşi arate public apropierea faţă de liderii PSD, apărând în numeroase fotografii alături de aceştia - dar şi de importanţi şi controversaţi oameni de afaceri - la diferite “chermeze”.

Presa a relatat, în numeroase rânduri, despre gravele încălcări ale legii făcute de binecunoscuta firmă Gecor, din Călugăreni, ale cărei utilaje circulă nestingherite pe drumurile publice, încărcate la maxim, fără documente sau autorizaţii. Este știut faptul că şoferii acestei firme dau jos numerele de înmatriculare ca să nu plătească rovinieta şi să nu fie înregistraţi de camerele video din zonă.

Mai mult decât atât, nu sunt puţine situaţiile în care aceşti şoferi trec pe lângă echipajele Poliţiei Rutiere, fără ca poliţiştii să îi “deranjeze” cu vreun control.

Și cum să fie deranjați angajații Gecor de Poliția Rutieră, atâta timp cât patronul firmei este cel care, de curând, i-a botezat nepoata șefului de la Rutier?

În urmă cu ceva vreme, un subofiţer de la Jandarmeria Giurgiu “şi-a permis” să sesizeze oficial aceste ilegalităţi şi, văzând că nimeni nu ia nicio măsură, a postat informaţiile pe facebook. Rezultatul: a ajuns să fie anchetat de Parchetul Militar!

Surse demne de încredere susţin că, atunci când apropiaţii conducerii Poliţiei Rutiere sunt înregistraţi de aparatele radar, sunt “sfătuiţi” să conteste în instanţă, iar cei din Poliţia Rutieră fie alterează probele, fie trimit judecătorilor CD-uri goale, astfel încât aceştia sunt obligaţi să dea câştig de cauză potenţaţilor zilei. Și nu sunt deloc puține cazurile de acest gen, în astfel de situații fiind chiar “cumetrii” şefului Marian Popescu.

Toată acestă poveste - ştiută, de altfel, de mulţi giurgiuveni - arată că “încrengăturile” de prietenii, relaţii şi rudenii devoalate de “cazul Caracal” nu sunt deloc singulare.

Singurul care pare a nu avea idee despre toate acestea este prefectul de Giurgiu - ”omul de bază” al şefului PSD, Niculae Bădălău - care nu vede nimic, nu ştie nimic, în timp ce șeful Inspectoratului Județean Giurgiu pare a fi doar o simplă marionetă în mâinile mai-marilor județului, care, și dacă ar vrea, probabil nu ar putea face prea multe, fiind permanent ”în vizorul” prefectului, care nu obosește în a-i face reclamații peste reclamații.

Până când se va găsi cineva care să ”vadă” ce se întâmplă în Poliția Giurgiu și să ia și măsuri, povestea merge mai departe…Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.