DEZVăLUIRI

Criză financiară fără precedent la Romsilva


Criză financiară fără precedent la Romsilva

Ion Teleanu | 2020-04-30 16:26

În această săptămână a fost publicat, în Monitorul Oficial, bugetul pentru acest an al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva.

Se estimează că cheltuielile cu salariile celor 16.000 de angajaţi vor fi de 1.100.000.000 de lei, adică de circa 230.000.000 de euro, iar câştigul salarial mediu este de 6.334 de lei. Însă, surprinzător, conducerea interimară Romsilva, în frunte cu Ion Codruţ Bîlea (FOTO), a bugetat bonusuri de 153.620.000 de lei, adică de vreo 32.000.000 de euro, ceea ce ar însemna circa 2.000 de euro de fiecare angajat. Numai că, actuala conducere a Romsilva pare ruptă de realitate şi fără nicio viziune, mai ales că, de anul trecut, a picat afacerea de masă lemnoasă cu China. De asemenea, s-au sistat pentru moment orice cheltuieli pentru împăduriri, amenajări de drumuri forestiere, corectări de torenţi sau mecanizare. La ora actuală, potrivit informaţiilor noastre, regia are mari probleme în a achita salariile celor 16.000 de angajaţi, mai ales că tăierile principale s-au sistat la sfârşitul lunii aprilie. Totodată, de luna viitoare, RNP va avea mari probleme cu cheltuielile curente, adică nu vor mai fi bani nici pentru cumpărat hârtie igienică sau coli de scris. În plus, Romsilva se zbate de ceva timp să obţină o linie de credit pentru a face faţă la cheltuielile curente.Parerea ta...

LULUTA
01 Mai 2020

Aloooooo... dl PREMIER si altiii ca MATALE, CAND POSTURILE DE CONDUCERE din tot sistemul public al Romaniei SE VOR OCUPA DOAR PRIN CONCURS , iar inscrierile candidatilor la concurs sa va face in baza pregatirii profesionale, experientei- realizarilor profesionale si a integritati-morale respectandu-se in acelasi timp principiul incompatibilitatii si conflictului de interese….. CA SA AVEM O TARA CA AFARA.
NIMENI
02 Mai 2020

Toți plutesc în derivă. S-au obișnuit să considere LEGEA facultativă ! Orice problemă s-ar ivi nu fac decât să cârpească sacul. Așa nu se mai poate ! Trebuie o altă viziune și îndepărtați toți dinozaurii, care dinozauri nu sunt neapărat în vârstă, dar sunt persoane care au crescut într-un mediu viciat, comunistoid. Cel puțin așa e la Brăila, dar mă gândesc că nu poate fi foarte diferit și în celelalte județe ori la București. Cât despre bani, ajunge să se respecte și să se aplice Codul Silvic, în sensul de a intra în contul Regiei banii încasați de statul Român din vânzarea de părți din cota de poluare (generată de fondul carbon); și sunt o groază de bani ! Asta e !
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.