DEZVăLUIRI

Conducerea Ministerului Sănătății a „uitat” de doi ani să-și publice averile


Conducerea Ministerului Sănătății a „uitat” de doi ani să-și publice averile

Ion Teleanu | 2019-07-31 12:19

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, își continuă campania de promovarea a propriei imagini, dar, pe zi ce trece, demonstrează că nici acum nu prea are habar despre ce se întâmplă în instituția pe care susține că o conduce.

O dovadă că Ministerul Sănătății e un sat fără câini este și faptul că întreaga conducere a instituției, dar și toți directorii și șefii de servicii, n-au catadiscsit să-și depună declarațiile de avere și de interese aferente anului fiscal 2018, deși Legea 144/207 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate (ANI), completată prin Legea nr.176/2010, privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnitătilor publice, stipulează clar că „persoanele prevăzute de prezenta lege au obligația să depună sau să actualizeze declarațiile de avere și declarațiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”.

Nu numai că nu și-au depus declarațiile de avere aferente anului fiscal 2018, dar cei patru secretari de stat Dan Dumitrescu, Cristian Valentin Grasu, Dan Octavian Alexandrescu și Tiberius Brădățean, plus secretarii generali adjuncți - Adela Petronia Neagu și Dănuț Cristian Popa, nu și le-au depus nici pentru anul fiscal 2017. Practic, de doi ani de zile, aceste persoane din fruntea Ministerului Sănătății n-au avut chef să publice averile, deși legea este foarte clară. Oare, persoana din Ministerul Sănătății desemnată cu respectarea publicării acestor declarații cu ce s-a ocupat în ultimii doi ani? Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.