DEZVăLUIRI

Ce condiții trebuie să respecte SORINA PINTEA pentru a fi cercetată în LIBERTATE


Ce condiții trebuie să respecte SORINA PINTEA pentru a fi cercetată în LIBERTATE

Z.P. | 2020-03-06 16:53

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, să fie pusă sub control judiciar pentru 60 de zile. Sorina Pintea trebuie să respecte o serie de condiții pentru a fi cercetată în libertate.

Iată minuta ședinței de judecată:

”În temeiul art. 425/1 alin.7 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală rap. la art. 204 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de inculpata Pintea Sorina împotriva încheierii de şedinţă din camera de consiliu din data de 29.02.2020 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, în dosarul nr . 5782/3/2020

Desfiinţează încheierea de şedinţă şi, pe fond, rejudecând:În baza art. 204 al 12 C.p.p., respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatei Pintea Sorina, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justiţie - DNA .

În temeiul art. 204 alin. 12 Cod procedura penala şi art. 202 alin. 4 lit. b Cod procedura penala dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatei Pintea Sorina cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 06.03.2020.

În temeiul art. 215 alin.1 Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Pintea Sorina trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la IPJ Maramureş, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de această instituție ori de câte este chemată.

În temeiul art.215 alin.2 lit. d Cod procedură penală impune inculpatei Pintea Sorina pe timpul controlului judiciar să respecte următoarea obligaţie:

- să nu comunice direct sau indirect cu inculpatul Coste Mihai , precum si cu martorii : Tudor George Lucian; Niculescu Octavian; Barbul Marius Mihai; Botorce Dan.

Atrage atenţia inculpatei Pintea Sorina asupra dispoziţiilor art. 215 alin. 3 Cod procedură penală referitoare la înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, în situaţia în care încalcă cu rea-credin?ă obligaţiile care îi revin.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Pintea Sorina de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 50/UP/ 29.02.2020, dacă nu este arestată în altă cauză. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului. Definitivă. Pronuntată în camera de consiliu, azi , 06.03.2020.”, se arată în decizia judecătorilor, potrivit stiripesurse.ro.Parerea ta...

BUDIGAI
06 Mar 2020

O viata de Lucrator cu Gura la partid si cintareata la Cenaclu Flacara a lui Paunescu
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.