DEZVăLUIRI

Brokerul fugar Cristian SIMA, despre Cătălin PREDOIU, propus la Ministerul Justiției: „Codurile lui Predoiu, care mai mult ajută marii corupți, au fost negociate de acesta cu HREBENCIUC…”


Brokerul fugar Cristian SIMA, despre Cătălin PREDOIU, propus la Ministerul Justiției: „Codurile lui Predoiu, care mai mult ajută marii corupți, au fost negociate de acesta cu HREBENCIUC…”

Ion Teleanu | 2019-10-27 13:05

Brokerul fugar Cristian Sima, cel care a aruncat în aer clasa politică cu dezvăluirile lui, în urmă cu cu câțiva ani, a făcut o serie de afirmații mai puțin cunoscute, în cartea sa publicată în 2015, despre Cătălin Predoiu - propus acum ministru al Justiției de către Ludovic Orban - și relațiile sale cu personaje controversate.

„Îl știam ca pe un servitor credincios al lui Traian Basescu…”

 

„L-am cunoscut personal pe Viorel Hrebenciuc abia în septembrie 2012. Cătălin Predoiu a venit cu ideea că, dacă cineva mă poate scoate din mlaștină cu probleme în care ajunsesem, doar Hrebe ar fi putut-o face. Mi l-a descris că un om de cuvânt, foarte puternic, dar și foarte tranșant. Realitatea, chiar de la prima întâlnire, a fost cu totul alta”, sublinia Cristian Sima în „Marea spovedanie a brokerului fugar”.

Totodată, fostul broker face și câteva afirmații interesante despre relațiile lui Predoiu. „Îl știam pe Predoiu un servitor credincios al Președintelui Traian Băsescu și nu prea înțelegeam de unde familiaritatea această cu `Guzganul Rozaliu`. Când Predoiu a vrut să treacă prin Parlament Codurile, a realizat că nu poate fără ajutorul Opoziției, majoritatea PDL era prea firavă. Atunci, a apelat la Hrebe și a negociat cu el. Acum, un an, când s-a descoperit că în Codurile lui Predoiu se află multe puncte care ajută marii corupți, am subliniat că toate acele modificări au venit de la negocierea Predoiu- Hrebe. În dorința sa de a intra în istorie ca autor al Codurilor, visându-se micul Napoleon al Justiției Române, Predoiu nu a făcut caz de modificările propuse de Hrebe. De fapt, am fost surprins de superficialitatea sa în momentul când mi-a dat Codul cu dedicație și mi-a mărturisit că nu l-a citit și că e important să-l coordonezi, nu să-l citești”, se menționează în „Marea  spovedanie a brokerului fugar”.

 

„Prin el, i-am cunoscut pe Dăianu și, apoi, pe Coldea…”

 

De asemenea, fostul broker Cristian Sima spune că „Prin el (n.r. - Cătălin Predoiu), ajung să-l cunosc pe Dăianu și apoi pe Coldea”. Ulterior, într-un interviu pentru EVZ, Sima afirma, referindu-se la Predoiu, că „Dacă atunci îţi era frică de Băsescu, de Coldea, de Mihnea Constantinescu, ba chiar şi de Răzvănică (n.r. - Răzvan Ungureanu, fostul șef SIE), acum îţi va fi frică de toţi. Îl adorai pe Lee Kwan Yew (dictatorul din Singapore) şi amândoi visam să avem şi noi un despot luminat ca el. Eu nu regret nimic din relaţia cu tine. A fost o experienţă folositoare. Am avut multe de învăţat”.Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
27 Oct 2019

Predoiu a fost amantul lui Udrea,la fel ca multi altii
HAZNA
27 Oct 2019

Pardon . Au trait in acelasi sat si sunt veri . El a bagat o la facultate si in pulitica . De la Isarescu , Tarocranu , Copos si primarie cu Basescu , pe urma in guvern si pat
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.