DEZVăLUIRI

Bădălău, FORȚAT să își dea demisia din PSD. Ce funcție importantă va primi


Bădălău, FORȚAT să își dea demisia din PSD. Ce funcție importantă va primi

E.Ş. | 2020-02-13 22:08

Liderul PSD, Nicolae Bădălău, care a ocupat funcții importante în timpul guvernării PSD, fiind ministru al Economiei în Guvernul Dăncilă demisionează din partid. Baronul de Giurgiu e nevoit să părăsească PSD după ce va fi numit vicepreședinte la Curtea de Conturi a României.

În legislatura 2004-2008, Niculae Bădălău a fost ales deputat pe listele PSD și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Estonia și Republica Panama.

În legislatura 2008-2012, Niculae Bădălău a fost ales senator pe listele PSD și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Albania, Republica Elenă și Republica Lituania. În legislatura 2016-2020, Niculae Bădălău a fost ales senator pe listele PSD și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Populară Chineză, Republica Letonia și Regatul Țărilor de Jos (Olanda).

Potrivit Art.140 din Constituția României, Curtea de Conturi exercită controlul asupra modului de formare, de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public. În condiţiile legii organice, litigiile rezultate din activitatea Curţii de Conturi se soluţionează de instanţele judecătoreşti specializate.

De asemenea, Curtea de Conturi se înnoieşte cu o treime din Consilierii de Conturi numiţi de Parlament, din 3 în 3 ani, în condiţiile prevăzute de legea organică a Curţii.

Consilierii de Conturi sunt numiţi de Parlament pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Membrii Curţii de Conturi sunt independenţi în exercitarea mandatului lor şi inamovibili pe toată durata acestuia. Ei sunt supuşi incompatibilităţilor prevăzute de lege pentru judecători, potrivit Parerea ta...

CIORDEALA
14 Feb 2020

Bravo natiune . Halul in care ai ajuns
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.