DEZVăLUIRI

Autoritățile italiene confirmă că vor aduce deșeuri periculoase în România, prin intermediul firmei Eco Sud


Autoritățile italiene confirmă că vor aduce deșeuri periculoase în România, prin intermediul firmei Eco Sud

Ion Teleanu | 2020-03-05 11:57

Presa italiană a relatat, recent, că guvernatorul regiunii italiene Campania, Vincenzo de Luca, a anunțat că primele transporturi de deșeuri periculoase din zona Napoli vor pleca spre România în 30 mai.

Totodată, presa italiană relatează că firma românească Eco Sud recunoaște transportul deșeurilor în România, susținând că are toate autorizațiile necesare pentru primirea și eliminarea deșeurilor din Italia la ggropile de gunoi din București, Craiova, Mavrodin și Giurgiu. Mai mult, Eco Sud arată că „a oferit firmei care a participat la licitație, Vibeco SRL, documentația care atestă și dovedește regularitatea autorizațiilor necesare pentru activitatea de eliminare a deșeurilor, exercitarea legitimă a acestei activităti, și posibilitatea, deci, pentru ECO SUD SA, de a primi gunoaiele provenind din licitația organizată de Regiunea Campania pentru eliminarea și recuperarea eco-baloturilor, cu respectarea riguroasă a legislației comunitare, romană și italiană”. 

Mai trebuie precizat că Regiunea Campania a încheiat o licitație pentru exportul a mai multor sute de mii de tone de deșeuri de la Napoli și alte zone din Campania, puse sub sechestru în urmă cu mai mult de 10 ani. La ora actuală, există un mare scandal în Parlamentul de la Roma, unde a avut loc interpelare a senatorilor M5S (Movimento 5 Stelle) în care se vorbea despre cererea unui armator român referitoare la folosirea portului Pozzuoli pentru transportul deșeurilor în România. De asemenea, „Edizione Casert”a, o publicație din zona unde sunt stocate gunoaiele, a scris: „Eco Sud, firmă cu sediul la București, gestionează în prezent patru situri de tratare a deșeurilor în România și s-a declarat disponibilă să primească gunoaiele din Campania perntru a le trata în gropile de gunoi din București, Craiova, Mavrodin și Giurgiu”. Nu trebuie omis afaptul că groapa de gunoi de la Mavrodin, județul Teleorman, aparține Eco Sud și a fost amenajată printr-un proiect realizat de Consiliul Județean pe bani europeni, în vremea când era condus de Liviu Dragnea.Parerea ta...

ANNE BAN
08 Mar 2020

Aceasta firmă importatoare nu poate fi închisă / ștearsă de la Oficiul Național Registrul Comerțului? Dacă are in obiectul de activitate import materiale periculoase, poate fi considerată trădătoare de țară, sau mai rău! Autoritățile noastre ce fac, daca italienii ne au informat? Trebuie sa le spună că firma este in litigiu cu Statul Român!?!!!! Or...somn ușor , Guv.ro, Ministerul Afacerilor Interne, deși nu păreți s dormi, nici a ne apăra - mai repede ne exterminați prin diverse metode, în mai multe viteze!
MIHOC IONEL
08 Mar 2020

Pe ce lege se poate face aceasta ordine in tara ; pe legea facuta de golanii lui Dragnea ?.
JENNY
08 Mar 2020

Eu cred ca acesta firma care nu știu a cui este trebuie urgent închisă, dacă guvernul poate accepta așa ceva înseamnă ca suntem terminatîn și trebuie ca noi poporul sa ne implicam în schimbarea urgenta a acestui guvern indiferent de culoarea politica ,singura soluție o adevărată revoluție!
CARPUL
09 Mar 2020

Napoli! Mafia lor cu mafia noastra. :)))) Trai neneaca!
DORINA POPESCU
10 Mar 2020

Sa fie inchisa aceasta firma!
DORINA POPESCU
10 Mar 2020

Sa fie inchisa aceasta firma!
ADINA
10 Mar 2020

Au înnebunit cu toții...nu pot sa cred asa ceva....in loc sa folosim banii europeni sa îmbunătățim viață românilor ......unii care se cred inteligenți....vor sa castige bani otravind pământul românesc cu gunoaiele din Napoli. ..
BABANU
11 Mar 2020

Este vorba de foarte multi bani la mijloc.Statul italian recompenseaza firmele care exporta gunoaiele si nu le ard la ei.Noi fiind condusi de retarzi si corupti nu mai veghem la sanatatea noastra a copiilor nostri.Ne intereseaza doar profitul si asta pe termen scurt.Haideti sa ne unim sa nu i lasam sa faca ce vor.Uniti vom izbandi.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.0547