DEZVăLUIRI

Au fost ARESTAȚI afaceriștii care au vândut spirt contrafăcut, din cauza căruia AU MURIT 10 ieșeni


Au fost ARESTAȚI afaceriștii care au vândut spirt contrafăcut, din cauza căruia AU MURIT 10 ieșeni

Z.P. | 2020-05-04 23:27

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au aprobat, luni seara, cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a două persoane, un cetăţean iranian şi unul irakian, care au contrafăcut spirt medicinal cu alcool metilic. Zece ieseni au murit dupa ce au baut respectivul alcool.

"Admite propunerea procurorului formulată în dosarul de urmărire penală al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, zis Zaher, şi Ahmed Faud, urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de "ucidere din culpă" (9 persoane decedate), "înşelăciune", (3 acte materiale) pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 4 mai până la data de 2 iunie, inclusiv, potrivit stiripesurse.ro.

Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. Ia act că asistenţa juridică a fost asigurată inculpaţilor de către avocaţii aleşi", se menţionează pe site-ul Judecătoriei Iaşi.

Decizia nu este definitivă. Ea poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Măsura a fost luată după ce în mai multe localităţi din judeţ au fost înregistrate zece decese. Persoanele decedate au între 45 şi 55 de ani. Cei zece erau din comunele Stolniceni Prăjescu, Deleni, Sineşti, Todireşti, Sineşti şi Ciurea. Trei dintre aceste persoane sunt din aceeaşi localitate, Stolniceni Prăjescu, şi au murit în aceeaşi noapte la un interval scurt de timp.

Potrivit Mihaelei Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în prima decadă a lunii aprilie, doi inculpaţi, de cetăţenie iraniană şi, respectiv, irakiană, şi fiul unuia dintre aceştia au luat hotărârea de a contraface alcool sanitar cu ajutorul altor compuşi decât cei utilizaţi de către producători autorizaţi şi de a-l vinde potenţialilor clienţi, cu scopul de a obţine un folos material injust.

Unul dintre afaceriști este tatăl celebrului Hamude.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.