DEZVăLUIRI

UPDATE. ANCHETĂ. Zece ieşeni au DECEDAT după ce au băut alcool sanitar contrafăcut


UPDATE. ANCHETĂ. Zece ieşeni au DECEDAT după ce au băut alcool sanitar contrafăcut

Z.P. | 2020-05-03 12:26

Zece persoane din judeţul Iaşi au murit în câteva zile după ce au băut alcool sanitar contrafăcut. Nouă dintre acestea au fost găsite decedate, iar una a murit la spital. Acum, autorităţile au început a anchetă şi încearcă să găsească vinovaţii.

UPDATE. Poliţiştii ieşeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare, în cadrul acestui dosar, în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse.

”La data de 3 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, înşelăciune şi falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Poliţiştii ieşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 15 aprilie - 24 aprilie a.c., pe raza judeţului Iaşi, au fost înregistrate 10 decese care ar fi fost cauzate de intoxicaţia cu alcool metilic”, anunţă Poliţia.

Doi cetățeni arabi sunt vizati de ancheta. Ei sunt suspectați ca au produs si distribuit spirt ce conținea, in loc de alcool etilic, alcool metilic, scrie româniatv.net. Aceştia au vândut spirtul la Iasi, in luna aprilie, unui afacerist local care are un punct de desfacere la depozitul Phoenix. De acolo, pentru câțiva lei sticla, in luna aprilie, sute de sticle de spirt au fost vândute in satele din județ. Este vorba de spirt Santo Med.

Omul de afaceri Ciprian Barticel este cel care vindea produsul in special magazinelor sătești din Iasi. După ce a aflat ca alcoolul este toxic, acesta a strâns inapoi o parte din marfa, pe care a dat-o polițiștilor, susțin surse din ancheta. Barticel a declarat ca el nu a știut ca alcoolul este contrafacut, fiind doar un intermediar. Ancheta este condusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iasi.

În această dimineaţă sunt patru percheziții in desfășurare la București. Se efectuează cercetări pentru ucidere din culpa și înșelăciune, însă in funcție de datele din dosar se poate schimba încadrarea in omor calificat. Duminică după-amiaza sunt așteptate la Parchet mai multe persoane din București. Surse judiciare confirma că afaceristul ieșean nu ar fi știut ce vinde. El este in prezent audiat ca martor.

Alcool metilic în loc de alcool etilic

Trebuie precizat faptul că, în alcoolul sanitar există o cantitatea destul de mare de alcool etilic, alcool tolerat de corpul uman. În acest caz, în loc de alcool etilic s-a folosit alcool metilic, o substanță otrăvitoare care produce moartea la scurt timp după consum.Parerea ta...

OVIDIU
03 Mai 2020

Spirtul sanitar indiferent daca contine alcool etilic sau metilic. este pentru UZ EXTERN,Folosit astfel este dezinfectant si nu bautur., Dac a fost corect inscriptionat pe eticheta cei care l-au baut si-au asumat riscul.
CETATEAN
03 Mai 2020

Aha . Firma ilfovo - arabesc - chino - tiganesc , omoara oameni . dar vindea si la spitale , farmaci , spirt medicinal ? Alo Protectia consumatorului , Sanepidu , Ministerul sanatati . Raspunde -ti
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.