DEZVăLUIRI

Administrația PSD din Giurgiu ”îngroapă” județul în gunoaie! Cea mai mare groapă de gunoi din județ refuză să mai primească camioanele


Administrația PSD din Giurgiu ”îngroapă” județul în gunoaie! Cea mai mare groapă de gunoi din județ refuză să mai primească camioanele

C.M. | 2020-05-22 12:27

Situație critică în județul Giurgiu, unde camioanele ce colectează gunoiul din cele 45 de localități nu mai au acces la groapa de gunoi, din cauza datoriilor enorme ale Consiliului Județean și Primăriei municipiului, ambele, ”păstorite” de PSD.

De trei zile, situația din Giurgiu este din ce în ce mai gravă, după ce operatorul depozitului ecologic de la Frătești - realizat cu fonduri europene - a luat decizia de a nu mai permite operatorului ce se ocupă cu colectarea gunoiului din județ descărcarea camioanelor.

Groapa de la Frătești deservește populația întregului județ Giurgiu, adică 289.000 locuitori, din care 88.646 provin din zonele urbane și 200.354 din zonele rurale, oferind servicii de sortare, compostare, tratare și eliminare finală a deșeurilor.

Operatorul depozitului aduce acuzații grave atât Consiliului Județean, cât și Primăriei municpiului Giurgiu, despre care susține că nu au mai plătit serviciile prestat din luna iulie 2019. În plus, cele doua instituții- conduse de PSD - sunt acuzate de pasivitate și lipsă de interes, dar și de schimbarea destinației fondurilor încasate de la populație  aferente activității de salubrizare:

”Atât Consiliul Județean Giurgiu, cât și Primăria Municipiului Giurgiu, au hotărât încădin iulie 2019 să sisteze toate plățile aferente serviciilor prestate la CMID Frătești.

Banii încasați de la locuitorii județului, de la asociațiile de propietari și de la agenții economici, nu au ajuns la prestatorul serviciului de la CMID Frătești, încă din iulie 2019.

În prezent se înregistrează creanțe totale și neîncasate ce se cuvin Eco Sud, la nivelul de 672.167,74 lei. Din această sumă, aproximativ 1,2 milioane de lei constă în TVA și contribuția pentru economia circulară, SUMA DATORATĂ DE ECO SUD ȘI SUPORTATĂ DIN FONDURI PROPRII.

La această sumă se adaugă și cheltuielile de funcționare ale depozitului de la Frătești, în cuantum de aproximativ 1,64 milioane de lei (materii prime, salarii, servicii, taxe locale, etc), și acestea suportate într-o proporție covârșitoare din fonduri proprii!

Or, cu toată bunăvoința Eco Sud care a ținut în funcțiune depozitul prin fonduri proprii, s-a ajuns la situația în care NU NE MAI PUTEM PERMITE un asemenea efort financiar, iar furnizorii noștri nu mai acceptă să lucreze pentru CMID Frătești.

Soluționarea acestei situatii depinde DOAR de acțiunile Consiliul Județean Giurgiu și Primăria Orașului Giurgiu.

Dezinteresul autorităților din Județul Giurgiu pentru funcționarea CMID Frătești realizat cu fonduri europene, încalcă legislația de mediu și provoacă daune majore sau riscuri pentru mediu și sănătatea populației, încălcând directiva 2008/1999 CE, care se sancționează în toate țările UE.” – afirmă reprezentanții operatorului depozitului ecologic de la Frătești.

Până când șeful Consiliului Județan Giurgiu (nimeni altul decât Marian Mina, finul lui Niculae Bădălău, care ”taie și spânzură” în Giurgiu de ani de zile) - ocupat acum cu conferințe de presă în care se laudă cu ajutorul ”neprețuit” acordat Spitalului Județean și acuză Guvernul că nu a făcut nimic pentru Giurgu - și primarul de Giurgiu nu vor decide că e timpul să plătească datoriile, județul riscă să se sufoce sub maldăre de gunoaie, situație cu care oamenii de aici s-au mai întâlnit în anii trecuți, din cauza aceleiași incompetențe și nepăsări a administrației PSD.

foto:jurnalgiurgiuvean.ro


Mai multe imagini:


Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.