DESTINATION: BUCHAREST

Ferma animalelor


Ferma animalelor

Florentin Dincă | 2019-12-19 15:51


Ferma animalelor

 

 


Ferma animalelor

 

Ferma animalelor

Pentru cei mici, dar şi pentru cei mari care nu au bunici sau rude la țară şi, evident, nici nu au unde să interacţioneze cu animalele şi păsările care trăiesc într-o gospodărie, există, lângă Capitală, Ferma Animalelor - locul ideal pentru a experimenta lucruri inedite alături de zeci de necuvântătoare. Pentru bucureșteni, dar și pentru turiștii care vizitează Bucureștiul, experienţa poate fi una de neuitat. Şi asta pentru că suntem aproape siguri că nu au întâlnit niciodată multe dintre speciile care se găsesc la Ferma Animalelor.

Ferma Animalelor și-a deschis porțile în urmă cu un deceniu, în imediata apropiere a Capitalei, mai precis în zona de est a oraşului. O afacere de familie, întinsă pe aproximativ 40.000 de metri pătraţi, care te face să te simţi chiar „ca la ţară”. O experienţă de poveste, mai ales pentru copii, o aventură spectaculoasă în aer liber, un loc care garantează distracţie la maximum pentru toată familia.

Locul se află lângă cunoscuta Fermă de Lapte din Pantelimon, care există din 1973, faimoasă pentru vacile din rasa Holstein pe care le deține. A fost înființată pe locul unde, în urmă cu multe decenii, a funcționat Şcoala de Agricultură din Bucureşti.

Cei care vin aici pentru prima oară, rămân uimiți să afle că locaţia de la intrare, cladirea care adăposteşte magazinul, restaurantul şi spaţiile pentru evenimente, a fost în realitate un hambar folosit, cu mulţi ani în urmă, pentru stocarea grânelor. Construcția a fost restaurată complet şi dotată cu toate facilităţile necesare noii sale destinații. Este vorba de încălzire centrală, aer condiţionat, Wi-Fi, căi de evacuare în caz de incendiu şi trasee pentru persoanele cu dizabilităţi.


Ferma animalelor

Ferma animalelor

Trebuie spus că Ferma Animalelor nu este același lucru cu o grădină zoologică, pentru că aici multe dintre animale se plimbă libere, pe alei, așa cum este cazul, spre exemplu, cu iepurii, păsările de casă și caprele pitice.

La Fermă pot fi văzute și admirate zeci de rase de găini, curci, raţe, gâşte, bibilici, oi, măgari, cai, vaci, porci şi iepuri. Poţi afla tot ceea ce ai vrut să știi vreodată despre animalele din gospodăria țărănească, informaţii utile despre cum se cresc toate aceste vietăţi și, mai mult, pe majoritatea dintre ele le poţi chiar hrăni, liniştit, direct din mână. Dar nu există doar animale domestice la Ferma Animalelor. Prichindeii și părinții lor pot admira aici şi lebede, fazani, păuni, lame, bivoli, struţi, arici sau porcuşori de guineea.

La Ferma Animalelor chiar nu este timp de plictiseală! Spre exemplu, micuții pot afla cum se mulge o văcuţă, cu un aparat special, folosit în fermele de profil. Vor putea să dea fân caprelor şi oilor, ţesăla poneii sau hrăni viţeii cu ajutorul unor biberoane pline cu lapte proaspăt. Evident, toate aceste activități sunt supravegheate atent de personal specializat, așa încât părinții pot fi liniștiți. Ba chiar trebuie spus că, aici, toate animalele sunt extrem de blânde, nu inspiră deloc teamă, iar cei mici se pot apropia de ele fără nici o grijă şi le pot mângâia în voie.

La Ferma Animalelor, în dreptul fiecărui țarc și lângă fiecare cușcă sunt afișate informații și diverse curiozități despre respectivul animal. Totul explicat simplu, pentru a fi cât mai uşor de înţeles de către cei mici. Totodată, informațiile de pe respectivele plăcuţe se regăsesc şi pe site-ul oficial al complexului, unde sunt însă prezentate într-o variantă mai detaliată, iar copiii pot afla astfel mult mai multe date despre necuvântătoarele de la Ferma Animalelor.


Ferma animalelor

 

 

 

Ferma animalelor

Spre deliciul micilor vizitatori, dar și al părinților lor, lângă fiecare ţarc există coşuleţe pline cu iarbă, iar animăluțele pot fi hrănite fără restricții. Sigur, cei mai pregătiți pot veni chiar „înarmaţi” cu morcovi, premiul pe care fiecare animal îl aşteaptă cu mare poftă de la vizitatori.

Copiii au aici şi alte posibilităţi de distracţie. Pe lângă parcurile plasate central, dotate cu leagăne, tobogane, balansoare şi căsuţe, cei mici se pot zbengui şi sări până la epuizare pe trambulinele inedite, de 100 și 80 mp, singurele de acest tip şi dimensiune din țară. După ce s-au săturat de ţopăit, copiii pot încerca spectaculoasa tiroliană, pregătită special pentru ei. Apoi, cei mici pot desena în voie cu cretă colorată pe alei, cum se pricep ei mai bine, animalele pe care le-au admirat la Ferma Animalelor.

Una dintre atracţiile principale ale fermei sunt plimbările cu ponei. Contra cost, copiii cu o greutate de până la 30 de kilograme, pot da câteva ture cu poneii ghidaţi de îngrijitori. Adulții îi pot însoți, evident pe jos, și pot surprinde cu telefonul mobil sau cu aparatul de fotografiat momentele unice petrecute de cei mici.

Vizitatorilor cărora li se face foame de atâta aventură, le stă la dispoziție restaurantul de la Ferma Animalelor, denumit, cum altfel, „Căpriţele pofticioase”. Ciorbe, supă cremă de ţelină, fripturi de pui, porc, vită, şniţele, cartofi prăjiţi, salate proaspete, limonadă, cafea, clatite, griş cu lapte şi îngheţată, toate se regăsesc în meniu, spre satisfacția copiilor și a celor care îi însoțesc. Tot de aici, se poate cumpăra lapte proaspăt de la văcuţele din fermă, iaurt şi sana bio. Copiii îşi pot sărbători ziua de naştere sau onomastica la Ferma Animalelor, în foişoarele special amenajate, gazdele garantând distracție și momente de neuitat, într-un peisaj cât se poate de inedit, în chiar mijlocul naturii.


Ferma animalelor

 

Ferma animalelor

Sursa foto: PUTEREA

Proiect realizat în cadrul programului de promovare a patrimoniului turistic Destination: Bucharest, derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic

 


Ferma animalelorParerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.