◀ SPECIAL

PREOT din Galați îi JIGNEȘTE pe cei din diasporă: ”Știți cine pleacă? PLEAVA!”

E.Ş. | 2018-09-10 19:44
PREOT din Galați îi JIGNEȘTE pe cei din diasporă: ”Știți cine pleacă? PLEAVA!”

Prezent la o întâlnire culturală de la Corod joi 6 septembrie 2018, preotul Ion Croitoru care slujește la o parohie din comuna Liești-județul Galați a spus despre românii care pleacă din țară în străinătate că sunt „pleavă”.

„La început am ascultat un vers… <>. Să știți că nu-i adevărat deloc! Știți cine pleacă?? Pleava! Cei care n-au rădăcini! Cei care nu au simțit românește!” au fost cuvintele rostite de slujitorul Domnului, scrie .

Mesajul preotului Croitoru a stârnit indignare  în rândul câtorva zeci de persoane, printre care mulți scriitori și cadre didactice, prezente în Căminul cultural din comuna Corod. Câteva enoriașe din localitate au fost la un pas de a-l linșa pe preot reproșându-i că toți au membri ai familiei plecați la muncă în străinătate, dar care au plecat din cauza sărăciei și a greutăților, nu pentru că sunt „pleavă” sau pentru că „nu au rădăcini”.

Scriitorii prezenți în număr mare, în principal din orașul Tecuci dar și din Corod sau alte localități ale județului Galați și-au declarat unanim dezacordul față de afirmațiile preotului Croitoru. „Avem medici, avem specialiști, oameni foarte inteligenți, avem intelectuali și oameni de mare valoare care au plecat din România din cauza condițiilor din țară. Cum poți să îi numești pe acești oameni „pleavă”? a vorbit unul din scriitori, indignat de afirmațiile preotului.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MOLDOVEAN PROST!
10 Sep 2018

Popii (NU preoții, care înseamnă altceva!) de genul ăstuia, când fac astfel de afirmații, trebuie să le dai un șut în cur, până mușcă bordura! Nu-i e rușine? Oamenii au plecat de bine?! Nu! Deja Bisericile devin cam subțiri în prezență...ASTA ar trebui să-i/să le dea de gândit! De ce? Pentru că asemeni politicienilor, le place să fie respectați, băgați în seamă, periați....deci un pic idolatrizați! Problema e că RĂMÂN AȘA, nu se mai trezesc la realitate! Între cizmarul care mituia pe ultima 100 de m cu majorări minuscule, așa și ăștia....parcă ar da din buzunarul lor, din averea lor, NU de la Buget, când trâmbițează un rahat de majorare și se mai și laudă că au făcut pe dracul ghem! La vremurile-astea, se mai trezesc și popii (unii...) să facă pe nebunii! Pe mulți dintre mireni îi trec demult un sentiment de revoltă din pricina lor pentru că au TĂCUT COMPLICE când trebuiau să VORBEASCĂ...TARE, DES ȘI APĂSAT, chiar și de pe acoperiș! Iar când le-ar fi călcat pragul idiotul de primar, prefect sau eu știu ce politician, să fi avut curajul să le bată obrazul, că sărăcește și se golește țara – de pământuri, bogății și de români! Oare nu văd cum s-au înmulțit firmele de pompe funebre ce-ți dau un sentiment funest?
BOTEZURI NU PREA
10 Sep 2018

mai se fac...căsătorii, la fel! Preferă oamenii să stea așa, ne-cununați pentru că nu au case, programele ”casă pentru toți” e o mare porcărie și țeapă pentru fraieri...iar dacă se căsătoresc, numai trec și pe la Biserică pentru că, fie că-i vorba de bucurie, fie că-i vorba de necaz (dar mai ales la necaz...) iau pielea după oameni cu taxele-astea exagerate, precum politicienii...deci, în privința taxelor care-s inventate și stabilite de boii de politicieni (milionari sau miliardari în euro) sau de Rechinul ăla din Deal, căruia îi țin tira, majoritatea episcopilor...TOT AIA E! RUȘINE! O SĂ VINĂ VREMEA, DACĂ NU A ȘI VENIT CÂND VEȚI FI SINGURI CUCI ÎN BISERICI...SĂ VEDEM ATUNCI CE-O SĂ MAI ZICEȚI, CE-O SĂ MAI FACEȚI! ZECIUIALA IOC! DE UNDE O SĂ MAI STRÂNGEȚI BANI SĂ-I DAȚI EPISCOPULUI, IAR ĂLA, RECHINULUI DIN DEAL?!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
10 Sep 2018

acest porc care minte oamenii si jigneste diaspora ar trebui sa dispara din biserica..probabil ca este securist-acoperit popa
COTTY
19 Sep 2018

SUSPINUL PRIBEGILOR Licuța Pântia Am scris aceste versuri, cu durere în suflet, ca şi răspuns pentru unii români din țară, care îi atacă pe diverse căi pe cei plecați în străinătate, neținând cont de sacrificiile și compromisurile pe care sunt obligați să le facă…. De ce-aruncați în noi cu pietre Şi cu cerneală sau noroi, Suntem copii’ aceiaşi vetre, Şi-avem un suflet, ca şi voi?! Nu am plecat că ne-a fost voia, Asta o ştiți şi voi prea bine! Ne-a-mpins necazul sau nevoia, Sau Domnul ştie, ce și cine! Am luat în traistă la plecare, Poze cu fiii și părinții, Şi-am înălțat o rugă mare, Spre a-i avea în grijă Sfinții! Rămas-au ei plângând la poartă, Plângând plecat-am noi la drum, Şi ne vedem pe an o dată, Poate de Paşti, sau de Crăciun. De ce ne judecați cu ură, Nu ne-nțelegeți ca pe frați? Durerea ce-un pribeag o-ndură, De ce o mai amplificați ? Noi nu ne-am lepădat de țară, Nici limba noastră n-o uităm, O ie o purtăm şi-,,afară” Şi obiceiul îl păstrăm! Ni-s iernile fără zăpadă, Pâinea cu lacrimi o stropim, Iar câinii n-au colaci în coadă, Muncim pe brânci ca să trăim! Nu ne mai osândiți, ne-ajunge, Durerea lacrimii din geană, Opriți-vă din a străpunge, Şi-a presăra sare pe rană! Nu suntem hoți, nici cerşetori, Şi ne purtăm în suflet glia! Suntem copii rătăcitori, Ai unei mame: ROMÂNIA!
ANONIM
23 Sep 2018

o sa ramaneti voi si bostorogi ba gunoi de popa ce esti!!!! futu-ti mortzii ma-tii de borfas imputit!!!!!!
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.