◀ SPECIAL

Divele de la ABBA au cântat pentru prima oară pe scenă, piesa ”Fernando”, îmbrăcate în ii românești

Marian Gârleanu | 2018-10-28 23:54
Divele de la ABBA au cântat pentru prima oară pe scenă, piesa ”Fernando”, îmbrăcate în ii românești

Cea mai celebră trupă de muzică pop din lume, ABBA, a interpretat cunoscutul hit ”Fernando”, în 1976, pe mai multe scene din lume.

În toate ieșirile lor concertistice din anii 1976-1980, cele două dive suedeze,  și g, au îmbrăcat ținute populare autentic românești, cu ii tradiționale din zona de nord a Moldovei. Secretul acestor ținute populare a fost devoalat recent, pentru o publicație de profil din Occident, de către fosta mare tenismenă Mariana Simionescu. Aceasta a mai adăugat faptul că divele de la ABBA au folosit ii populare românești și-n alte apariții ale lor, din turnee făcute în SUA sau Australia.

Aceasta a spus că fetele de la ABBA au fost extrem de impresionate de frumusețea motivelor tradiționale românești, cele două fiind prezente, după spusele Marianei Simionescu, de două ori în România, la invitația personală a lui Nicu Ceaușescu.

Cunoscătorii show biz-ului românesc, de dinainte de 1989, știu că în 1980 trupa ABBA a fost prezentă la Intercontinental, în salonul mare, la o recepție privată ocazionată de logodna Marianei Simionescu cu cel mai mare tenisman al planetei de la acea vreme, Bjorn Borg.

Se pare că atunci, cele două dive de la ABBA au primit un al doilea rând de costume populare românești, în care au făcut ocolul Pământului făcând, involuntar, reclamă portului popular românesc.


Galerie media:

https://youtu.be/G8bm6XlxuCYComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.