◀ SPECIAL

BBC: România, campioană mondială la numărul celor care DEȚIN o locuință

E.Ş. | 2018-11-20 17:53
BBC: România, campioană mondială la numărul celor care DEȚIN o locuință

România ocupă primul loc în UE privind procentajul populaţiei care trăieşte în locuinţe proprietate-personală. Potrivit BBC, țara noastră ar deține locul 1 în lume.

Doar 4% dintre locuitorii României aveau, în 2016, statut de chiriaşi, mult sub media din UE, de 30,7%. Comparativ, 48,3% dintre germani şi 45% dintre austrieci erau chiriaşi.

În majoritatea statelor member UE, cea mai mare parte a populaţiei locuia, în 2016, în case, cel mai ridicat procentaj fiind consemnat în Irlanda (92,5% în 2015), Marea Britanie (84,8%), Croaţia (79,8%), Belgia (77,7%) şi Olanda (76,2%). În zece ţări membre, apartamentele erau principalul tip de locuinţă, în special în Spania şi Letonia (în ambele 66,1% din populaţie trăia în apartamente în 2016), Estonia (62%), Lituania (58,2%), Germania şi Grecia (ambele cu 57,1%).

În 1990, la sfârșitul guvernării comuniste, statul deținea 70% din apartamente, spune Bogdan Suditu, expert în urbanism și profesor universitar din București. Odată ce guvernul a început să vândă aceste proprietăți, oamenii s-au grăbit să cumpere casele în care locuiau - adesea la prețuri foarte avantajoase. Moneda devalorizată a României, asociată cu creșterea inflației, a facilitat acest demers, scrie .
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ȘI CE DACĂ!
20 Noi 2018

E rău? Futu-le muma-n cur de BBC-ști-mondialiști! Vor să distrugă DEFINITIV proprietatea! Au reușit cu țăranii de pe la noi dar și de pe la alții care nu mai vor să muncească pământul, dar nici nu sunt ajutați, încurajați...vor majora în draci impozitele și taxele, concomitent cu scăderea drastică a salariilor pe motiv că e criză, a scăderii puterii de cumpărare....
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.