◀ SOCIAL

Situaţie tensionată la Ministerul Agriculturii, din cauza salarizării

Ion TELEANU | 2018-02-12 13:56
Situaţie tensionată la Ministerul Agriculturii, din cauza salarizării

De la începutul acestui an, Ministerul Agriculturii este în centrul unui scandal fără precedent, din care ministrul Petre Daea nu mai știe cum să iasă.

Ca urmare a unor verificării efectuate în decursul anului trecut de către Curtea de Conturi a României, s-a constatat că mai mulți angajați ai Ministerului Agrculturii au beneficiat ilegal, începând din 2011 și până anul trecut, de sporuri salariale ca urmare a faptului că lucrează cu fonduri europene. Practic, este vorba de acel spor de 75% care se adaugă la salariul de bază pentru cei care lucrează cu fonduri europene. Astfel, circa 400 de angajați și foști angajați ai Ministerului Agriculturii, unii chiar decedați, au primit somații de la ANAF că trebuie să returneze între 5.000 și 50.000 de lei, pentru că au beneficiat ilegal de sporuri pentru activități cu fonduri europene. Cum s-a ajuns în această situație?

Foarte simplu. Miniștrii care s-au aflat la butoanele  Agriculturii în 2011 și 2015, adică Valeriu Tabără și Daniel Constantin, au emis ordine privind persoanele care au dreptul să beneficieze de sporul salarial de 75% pentru că lucrau cu fonduri europene. Culmea este că returnarea acestor bani îi vizează pe foarte mulți angajați din aparatul central al Ministerului Agriculturii, însă și anul acesta s-a emis, din nou, ordin ca ei să beneficieze de același spor de 75% pentru că lucrează cu fonduri europene. De când a început scandalul cu returnarea banilor, secretarul general Constantin Aprodu, care a venit prin detașare de la Curtea de Conturi la Ministerul Agriculturii, și-a delegat dreptul de semnătura la secretarul general adjunct al Ministerului Agriculturii, Lucian Dumitru. 
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
13 Feb 2018

TREBUIE FACUTA O COMISIE NATIONALA PENTRU AUDIEREA tarfelor, prostilor, hotilor, sfertodoctilor, impostorilor, retarzilor, CURVELOR care au facut si fac politica sau guverneaza tara de 28 de ani si mai ales audierea repetentilor natiunii precum DREAK-NEA si a pretinselor elite ORDINARE precum PROSTARICEANU NIMFOMANU pentru a arata lumii ca RO dupa 1989 a fost CAPTURATA DE HOTI, TRADATORI, DOBITOCI, MAFIOTI, PROSTITUATI(TE)........................
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.