◀ SOCIAL

ALARMANT: O treime dintre români trăiesc la limita sărăciei

E.Ş. | 2018-11-30 18:06
ALARMANT: O treime dintre români trăiesc la limita sărăciei

Șapte milioane de români se află în risc de sărăcie. Cifra alarmantă vine de la Institutul Național de Statistică. Anul trecut, o treime din populaţie locuia în condiţii grele, în case cu pereţi mâncaţi de igrasie şi cu toalete în curte.

Tehnologia aproape că ne domină viaţa şi, deşi pare greu de crezut, anul trecut una din trei persoane din România nu a avut bunuri de folosință îndelungată. Adică maşină de spălat rufe, televizor color, telefon, calculator sau autoturism. Cei mai săraci români sunt în Oltenia şi Moldova, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Cifrele mai arată că peste 35% dintre români trăiesc în case în care există grave probleme. În aproape 30% dintre locuinţele din România nu există grup sanitar, iar în peste 27% nu există cadă sau duş. De asemenea, 11% din persoanele din ţara noastră trăiesc în locuinţe cu pereţi plini de igrasie sau cu podele deteriorate.

Încă şi mai grav e că aproape 3,9 milioane de persoane nu şi-au permis anul trecut să plătească chiria, ipoteca sau facturile lunare şi nici să mănânce carne o dată la două zile. De asemenea, doi din trei români nu au putut să-şi plătească o vacanță, iar unul din doi nu a putut face față unor situații neprevăzute.

Iar în timp ce oamenii de la putere se laudă cu creşteri economice record, viitorul copiilor din România pare tot mai fragil. 4 din 10 copii și 4 din 10 tineri se află în risc de sărăcie și excluziune socială.

La nivel european, România ocupă locul doi, după Bulgaria, la acest capitol.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DE SE MOARE DE FOAME
30 Noi 2018

ÎN ROMÂNIA? Ca să aibă 600 de parlamentari + personalul auxiliar (deci, cam vreo 1000, după mine...)ce băga în ei cu tot neamul lor salarii mari, inclusiv pensii speciale + sporuri de toate felurile și de toate denumirile! Concomitent, MAI GRAS întrecându-i DOAR ăia din Justiție...judecătorii care, în baza oricăror decizii greșite, plătesc NU ei cum ar fi normal, ci românii, apoi procurorii, venind din urmă milițienii și jandarmii, deasupra lor tronând serviciile, apoi cei din anumite companii ”de stat” care ating cote nerușinat de mari rușinându-l și pe Iuda la cub, din vechime! P.S. Dacă vreți să nu vă mai plece copiii din țară, faceți pe dracu-n patru să ajungă senatori și/sau deputați, mai ales șefi de partide fiindcă ăia dau tonul pentru a face muzica pe care va dansa poporul român; făceți-i notari că se câștigă bine, băgați-i în SERVICII, MILIȚIE, JANDARMERIE...pentru că se iese la vârste fragede la pensie! Nu recomand ARMATA care s-a mercenerizat, soldații primind salarii de nimic! Și ălora de la Armată le-a închis gura, făcând acușica 25 de generali = PREȚ AL TĂCERII COMPLICE CU PUTEREA!
ALECU
01 Dec 2018

Cei din poză s-au născut în România ,sau poate nu, dar sunt nomazi, de etnie rommă. Mâine vor fi în Bugaria , sau Ungaria. Pisica Albă , pisica Neagră.!!
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.