◀ SăNăTATE

OUL, plin de BENEFICII pentru sănătate

E.Ş. | 2018-03-04 16:16
OUL, plin de BENEFICII pentru sănătate

Desi prezinta in continutul sau colesterol, acesta s-a dovedit a fi “colesterol bun” si un consum moderat de oua nu duce la cresterea colesterolului rau in sange. Nutritionistii recomanda 2-3 oua pe saptamana. Pentru copii si tineri oul este un aliment care le stimuleaza cresterea si dezvoltarea si nu ar trebui sa lipseasca din meniul acestora.

Coaja de ou contine calciu

Coaja oului contine calciu si este folosita in preparate care au rolul de a creste aportul de calciu din alimentatie.

Se folosesc coji de ou proaspat, bine spalate, lasate la uscat si apoi pisate – in amestec cu miere si felii de lamaie. Se lasa la macerat cateva saptamani, apoi se consuma in fiecare dimineata cate o lingurita, pe stomacul gol.

Oul contine cele mai bune proteine

Singurul aliment considerat a contine proteine de clasa I in totalitate este oul, folosit totodata ca etalon pentru a compara toate celelalte alimente proteice.

Consumul de ou previne cataracta si degenerescenta maculara

Oul contine luteina si zeaxantina – doua proteine care ajuta in mentinerea sanatatii ochiului si in prevenirea degenerescentei maculare si a cataractei.

Oul previne bolile de inima si ateroscleroza

Bogat in colesterol bun, oul asigura o parte din grasimile bune necesare mentinerii sanatatii inimii si a vaselor.

Alaturi de alimentele bogate in acizi grasi omega (ca pestele, fructele oleaginoase, uleiurile extravirgine, mango, avocado etc.), oul completeaza necesarul lipidic si intervine in preventia hipertensiunii arteriale, bolilor nervoase, dementelor, infarctului miocardic sau accidentelor vasculare cerebrale.

Oul contine vitamine din complexul B

Vitaminele din complexul B sunt indispensabile organismului si sunt implicate in procese esentiale pentru mentinerea sanatatii, spre exemplu previn anumite tipuri de anemii, cancerele de sange, dar si tulburari nervoase importante, pana la coma.

Oul protejeaza sanii

Cu un continut bogat in colina, dar si in vitamine, oul este deja apreciat in lumea medicala ca avand efecte pozitive asupra sanatatatii sanului.

Oul previne rahitismul si osteomalacia

Oul contine vitamina D, un tip al acestei vitamine care se absorabe usor in organismul nostru si poate fi utilizata de sistemul endocrin, osos si nu numai.

Stiati ca vitamina D in mod natural este produsa de organismul nostru doar sub influenta soarelui?

Razele solare stimuleaza producerea la nivelul pielii a unui precursor al acestei vitamine, care apoi ajunge la nivelul rinichilor si este transformat in vitamina D.

Oul reduce inflamatiile din organism

Unele astudii aduc la cunostinta faptul ca un consum moderat de oua poate duce la scaderea inflamatiilor in organism.

Raspunzatoare pentru acest efect este luteina, un antioxidant care se gaseste in galbenus.

Oule sunt alimente bune pentru femei

Sunt putine alimente care contin zinc, un mineral important pentru sanatate, dar si pentru buna functionare a organelor sexuale feminine. Zincul creste fertilitatea, dar si libidoul.

Oul contine zinc, alaturi de alte vitamine si minerale ca: vitaminele A, D, E, B, minerale ca fosfor, magneziu, fier, cupru, iod si calciu etc.

Oul contibuie la mentinerea sanatatii creierului

Prin proteinele de buna calitate oul este util in procesele de memorare, previne dementele prin vitaminele si substantele continute, contribuie la un aport adecvat de nutrienti pentru celulele creierului si totodata previne accidentele vasculare cerebrale prin continutul ridicat de colesterol bun si prin prevenirea aterosclerozei.

Sursa:




Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


ANONIM
04 Mar 2018

Ai tu un interes ca tot lauzi ouale Acum sunt bune ,ca vrei tu sa le vinzi cand nu aveai spuneai ca sunt sursa de cancer ,vai ,vai ,nu sunt bune ,aveti grija, bleah !!! Fabrica de ulei din localitatea noastra a fost sabotata tot asa pana s a inchis Spuneati ca uleiul nu e bun ca e de floarea soarelui si e romanesc si pute si tot asa dai si dai ca uleiul de masline e extra de bun ca e Italian Meritati impuscati dupa cap ,javre nebune !Ai tu laborator acasa si ai facut analize la oua !Dute dracului !
ANONIM
04 Mar 2018

Pe la televiziuni sunt unii care se sparg in figuri cu uleiul de masline pus in orice mancare Cel de Floarea Soarelui nu e bun ca e romanesc De cate ori este folosit uleiul de masline de atatea ori postul respecti tv primeste bani de la producatorul ItalianIar noi ca niste fraieri punem botul la "uleiul de mazline"
LEVST.
04 Mar 2018

In primul rand, uleiul "de masline" este unul dintre cele mai falsificate produse alimentare, din lume...Iar vanzarea acestui fals(deobicei fals partial) se face in tarile sarace sau saracite precum -si mai ales- Romania , unde exista o intersecare de factori permisivi: este vorba de lipsa unor laboratoare cu standarde (ca echipament) inalte si chiar ca si numar, mai toate probele litigioase-in Romania- ajung la un laborator central, in loc sa existe cel putin alte 40 de asemenea laboratoare, in teren...2) aceste laboratoare sunt -per total- scumpe, folosesc materiale(reactivi, etc.) scumpi, iar fondurile necesare -se stie bine- sunt alocate pentru angajari de inca cateva mii de militari, de deschis institutii de antidiscriminare, si multe, multe alte lucruri fara sens, dar care sunt de interes primordial pentru putere...3) INSA cel mai important lucru ramane coruptia si (automat) lipsa de profesionalism, pentru 2-300 de euro un sef de laborator (sau inspector "pe teen") semneaza certificate false, cum ca trenuri de ulei, este de masline, in schimb este un amestec (poate chiar nesanatos) , in cel mai bun caz , uleiul este facut din radacini de maslini... Intr-adevar uleiul de masline este mai sanatos, insa si uleiul de floarea-soarelui este bun, cu conditia sa fie extras la rece , prin presare, iar aceasta-in procesul industrial- este profund "imbunatatita"...Insa cei care vor sa aiba ulei (de FS) bun si proaspat, pot sa si-l produca acasa, au nevoie doar de un mic teasc (cu sita marunta) si -lunar- pot cumpara cateva kg. de seminte de FS(nesarate) pe care le prajesc f. usor apoi le preseaza si asta-i tot, e adevarat ca randamentul este f. mic, de unde pretul pe kg. creste si de 5-6 ori, insa -buna vestire- cine creste si pasari( in special) sroturile ramase de la presare sunt cel mai bun supliment pentru cresterea ouatului , si chiar calitatea oualor, cea ce va reduce pretul uleiului...
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.