◀ SăNăTATE

În ce JUDEȚ s-au înregistrat cele mai multe DECESE provocate de GRIPĂ. Unde sunt celelalte FOCARE

Z.P. | 2018-03-08 16:16
În ce JUDEȚ s-au înregistrat cele mai multe DECESE provocate de GRIPĂ. Unde sunt celelalte FOCARE

De la sezonului rece au fost confirmate 1.178 de cazuri de gripă, cele mai multe - 357 - în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Constanţa, Olt, Bihor şi Argeş. Din păcate, din cauza virusului gripal au murit 87 de oameni, cei mai mulți în judeţul Iaşi, 12 la număr.

De la începutul acestei ierni şi până în 4 martie au fost confirmate cu laboratorul 1.178 de cazuri de gripă, cele mai multe - 814 - fiind cu virus tip B. De asemenea, au fost 87 de decese confirmate cu virus gripal, faţă de 26 în sezonul precedent, până la aceeaşi dată. În întreg sezonul precedent s-au înregistrat 27 de decese. 

Cele mai multe cazuri de gripă - 357 - au fost în Bucureşti, unde s-au înregistrat nouă decese. Tot nouă decese din cauza gripei s-au înregistrat şi în Bihor, unde au fost 50 de cazuri de gripă. Un număr mare de cazuri de gripă a fost înregistrat în Iaşi - 139, cu 12 decese, Argeş - 62, cu 3 decese, Constanţa - 98 de cazuri, cu un deces. La polul opus, se află judeţul Bacău, unde au fost doar trei cazuri de gripă.

Conform CNSCBT, până în 4 martie au fost vaccinate antigripal 988.817 de persoane din grupele la risc.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.