◀ SăNăTATE

Anunț de la Guvern: Cu cât cresc SALARIILE din sănătate de la 1 martie

E.Ş. | 2018-02-28 16:23
Anunț de la Guvern: Cu cât cresc SALARIILE din sănătate de la 1 martie

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, miercuri, că toţi medicii şi toate asistentele din România vor intra de la 1 martie direct pe grila de salarizare din 2022, afirmând că un medic primar va primi 15.000 de lei pe lună, în loc de 4.000 de lei cât primeşte în prezent.

„Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grilă din 2022 direct, începând de mâine, vă vom transmite salariile ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să va spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile”, a spus Vasilescu.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara pe 8 februarie că salariile medicilor nu vor scădea, ci vor creşte, ajungând chiar la peste 4.000 de euro brut pentru medicii legişti. Pitea a precizat că 3% din angajaţii din subordinea ministerului au probleme, „dar nu probleme mari”, astfel că salariile consilierilor din ministerul Sănătăţii vor scădea cu aproximativ 23%, iar ajustări vor fi şi pentru funcţiile de conducere din minister, astfel încât un director de la Sănătate, de exemplu, să aibă acelaşi salariu ca un director din alt minister.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DINU IULIANA
01 Mar 2018

Nu este adevarat...nu„Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele ". As.med de la medicii de familie nu beneficiază de nici un leu in plus iar majoritatea salariilor sunt de 1900 lei brut..1150 net in mâna! Dezinformati sau sunteti indusi in eroare de ministerul muncii si de ministerul sănătății!
PREDAN MARIANA
01 Mar 2018

Buna seara doamna ministru! Ma numesc Predan Mariana sunt asistenta medicala la un cabinet de medicina de familie si va scriu in numele tuturor colegilor din acest sector medical .Suntem peste 10000 de asitenti la MF care suntem platiti su salariul minim pe economie.De exemplu eu am 30 de ani vechime in munca, 15 ani ca asistent medical, am gradul principal dar nici un medic nu-l ia in seama si am salariul brut 1900 lei iar net 1162 lei.Nu se tine cont de nici o grila de salarizare, vechime sau grad profesional! Noi nu am fost inclusi in Legea salarizarii la nici un articol, medicii de familie fiind sector privat, noi suntem in afara sectorului sanitar ca si salarizare. Va rugam mult sa analizati aceasta situatie, si sa gasiti solutii si pentru noi pentru ca nu este normal sa fim platiti ca muncitori necalificati.Am incercat cu totii sa luam legatura cu dvs. si cu doamna ministru al sanatatii Sorina Pintea, suntem siguri ca nu stiti de situatia noastra, dar nimeni nu ne da nici un raspuns. Avem speranta ca nu ne veti ignora, ca veti citi acest mesaj si ca veti raspunde si solicitarilor noastre disperate. Inca dorim sa credem ca si noi facem parte din Sistemul Sanitar si din tara asta. Va multumim!
PREDAN MARIANA
01 Mar 2018

Asistentul debutant di spital va avea de la 1 martie 4000 ron, noi cu 30 de ani vechime, cu norma întreaga si grad principal la medicul de familie avem 1162, nu este posibil asa ceva, sunt peste 10000 de asistenti la m.f in tara, ce faceti cu noi doamna ministru? Am obosit cu totii încercând sa va atragem atentia asupra noastră, dar din păcate suntem ignorati complet! De ce meritam un asemenea tratament? Stiti care este volumul si importamta muncii noastre? Se compara cu a unui muncitor necalificat? Ca retributia este identica! Vrem amendament la Legea salarizării on care sa ne includeti si pe noi!
ADRIAN IONESCU
01 Mar 2018

doamna Predan dupa o facultate de 6 ani (medicina veterinara mult mai grea decat cea umana) lucrand in laborator la virusologie deci munca avand un grad mare de risc s-au taiat si sporurile , avand aceleasi studii fara sporuri etc am ca debutant 1600 de lei in mana daca vi se pare normal,oricum amendamentele sunt aprobate in functie de interes si ce lider de sindicat are gura mai mare
MONICA GROZA
01 Mar 2018

Bună ziua. Asistenții medicali din medicina de familie în care categorie de ASISTENȚI MEDICALI se situează? Din punct de vedere salarial se situează la "necalificat .Avem aceleași obligații ca și colegii bugetari dar noi suntem platiti cu salariul minim pe economie. Va rugam sa va gânditi și la noi. Multumim.
VATAFU MARGARETA
01 Mar 2018

Buna seara! As dori din tot sufletul sa cred ca acest mesaj ar misca putin neclintirea guvernantilor preocupati cu gestionarea banilor bugetarilor.. Sunt asistent medical intr- un cabinet de medicina de familie si primesc lunar salariul minim pe economie ceea ce mi se pare absurd avand aceeasi pregatire ca si colegele din sistemul bugetar.De ce nu suntem platite in concordanta cu pregatirea profesionala,cu vechimea in munca etc ??? Avem cumva o patalama ca lucram in sistem privat?? Si noi muncim ca acei oameni care ni se adreseaza sa fie indrumati si sfatuiti corect,ca copii acelor oameni sa fie feriti de boli prin vaccinare si multe alte lucruri .Va rog sa faceti ceva sa nu mai traim in aceasta umilinta.
HAVIAR ASTRIT
01 Mar 2018

Buna seara, despre asistentii medicilor de familie nu se discuta nimic , nici macar in culise? Suntem sufiecient de multi oameni care avem aceleasi studii, avem experiente peste 30 de ani unii dintre noi, si suntem platiti cu salarii jenante. Nu suntem afiliati nici unui sindicat, izbindu-ne sistematic de refuzul dumnealor (paria bransei), sub pretextul ca facem parte din sectorul privat, si nu ar avea posibilitatea sa negocieze cu fiecare medic in parte. Perfect de acord, dar gasiti o modalitate de a ne incadra si pe noi in niste grile salariale si de a fi platiti decent de institutii medicale. Cred ca meritam cu prisosinta acest lucru!
MARIANA COJOCARU
01 Mar 2018

De ce se fac discriminari?De ce noi de la cmi-uri nu ne regasim in nici-o grila de salarizare.Asta este umilinta !Exploatare se chiama atunci cand muncesti ca as.medical intr-un cabinet si ei 1300lei salariu,cu peste 20 de ani vechime !Scriu in numele tuturor colegilor care se afla in aceiasi situatie cu mine ,scriu in numele demnitatii umane care ne-a fost incalcata ierarhic ! Sper ca cineva va citi aceste mesaje ale noastre ,care sunt tipatul realitati pe care o traim de multa vreme !Va rugam, faceti ceva si pentru noj !E nedrept ce se intampla !
TODORUT ANCA
01 Mar 2018

Doamna ministru ,asistentii din medicina de familie de ce nu intra in noua grila de salarizare ?Este nedrept ca un asistent cu vechime de 15 ani ,cu grad principal sa aiba un salariu de muncitor necalificat ! Asistentii din medicina de familie nu au beneficiat niciodata de majorari salariale....Va rugam faceti ceva si in privinta noastra ,incadrati-ne si pe noi undeva .Nu cersim,dorim doar sa fim platiti pentru munca noastra ...
MANEA MARINELA
01 Mar 2018

Doamnă ministeru am și eu o întrebare pe noi asistentele medicale de la medici de familie când ne loati in seamă ? Suntem importante când vă vaccinati copii , când vreți situații de urgență la minister, când aveți nevoie de rețete sau bilete de trimitere la medici specialiști , după care devenim invizibile pentru toți. Am 20 de ani vechime, am grad principal și un salariu brut de 2200 ron. Lucrez la un CMI cu 4200 de pacienți, sunt singura asistentă. Vaccinez, fac situațiile cabinetului, lucreaz pe calculator, fac domiciliu, lucrez 8 ore la cabinet, cel puțin 2 ore pe teren și situațiile acasă sau sâmbătă, duminică la cabinet. Credeți că cerșim sau că ne cerem dreptul la o viață decentă ?
RAMONA FILIP
01 Mar 2018

Noi asistentii de la medicina de familie cand o sa fim inclusi si noi la bugetari ca si colegii nostri din spitale,noi avem minimul pe economie,nu beneficiem de spor de vechime,de infectioase ,ca la noi se triaza toata afectiunile!Vrem si noi sa avem aceleasi salarii ca si colegii nostri din spitale!
ANA
01 Mar 2018

Stimata doamna ministru ,va doresc o primavara cat mai frumoasa si cu multe realizari din partea dumneavoastra!Printre aceste realizari as dori sa cred ca puteti face ceva si pentru noi, asistentele de la medicul de familie care suntem cu salariu minim pe economie.Va rog din suflet ,faceti ceva si pentru noi!!!!!!!!!Nu este normal ,corect sa avem 30 de ani vechime si un salariu de 1200 ron.A-ti spus ca se maresc salariile la asistente si medici,va intreb cu respect NOI ce suntem?Nu mai vorbesc de vechime,de grad care nu ne sunt recunoscute.Este normal???????
FEKETE ENIKO ZSUZSANNA
01 Mar 2018

Pun si eu aceeasi intrebare ca si colegele mele: cand se vor alinia salariile asistentelor medicale din cabinetele medicilor de familie cu cele ale colegelor noastre care lucreaza in ,, sistemul sanitar" ? Cand vom beneficia si noi de recunoasterea gradului principal, de spor de vechime, de zile de concediu de odihna corespunzator vechimii, de medicamente gratuite, de bonuri de masa?
ANONIM
01 Mar 2018

Buna dar cu asistentii de la medicina de familie ce se intampla ? Noi oare nu am facut aceeasi scoala nu prestam aceeasi munca oare noi nu meritam salarii marite??
DANCI VIORICA
01 Mar 2018

De asistenti de la medicul de familie nu aveti nevoie ?sa nu uitati ca noi santem primi care intram in contact cu pacienti, inainte sa ajunga in spitale, adica cum stau treburile nu tot de casa sunt platiti si medici noi asistentele de ce stam la mana medicilor? Punctaju a mai crecut la medici la noi nimic tot minimul pe economi ei isi cer drepturile noi unde ne cerem santem ai nimanui?
IRINA CREANGA
11 Apr 2018

WEADOM
15 Mai 2018

Atenţie!!! Eu sunt domnul Frankling. Director executiv WEADOM GLOBAL FINANCE. În prezent oferim împrumut persoanelor care au nevoie de numerar pentru afaceri sau pentru a-și lichida facturile. oferim tot felul de împrumuturi persoanelor fizice și organisme de cooperare la rata de reducere de 2%. pentru mai multe informații și cum să ne aplicați prin e-mail acum prin: Weadomglobalfinance@gmail.com pentru mai multe informații. Salutari Dl Frankling Weadom Director executiv. Email de contact: weadomglobalfinance@gmail.com
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.