◀ SăNăTATE

Maternitatea Giulești. HAOSUL provocat de BACTERIA stafilococul auriu continuă. Alți doi BEBELUȘI au fost INTERNAȚI la spitalul Grigore Alexandrescu

Z.P. | 2018-11-29 16:22
Maternitatea Giulești. HAOSUL provocat de BACTERIA stafilococul auriu continuă. Alți doi BEBELUȘI au fost INTERNAȚI la spitalul Grigore Alexandrescu

Alți doi bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au fost internaţi, joi, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Aceştia sunt supuşi investigaţiilor pentru a determina dacă sunt sau nu infectaţi cu bacteria stafilococ auriu. Rezultatelor analizelor apar în 48 de ore de la recoltarea probelor. Doar în ultima lună, numărul micuților internați a ajuns la 17.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susţin că la prezentare, bebeluşii nu au avut febră, iar tratamentul se face cu antibiotic, conform antibiogramei.

În ultima lună, 17 copii născuţi la maternitatea Giuleşti s-au adresat Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, 12 dintre ei fiind diagnosticaţi cu stafilococ auriu rezistent în diferite culturi.

În prezent, nouă bebeluşi mai sunt internaţi, trei dintre ei având probleme respiratorii, iar trei - infecţii cutanate. Ultimii trei copii sunt supuşi investigaţiilor.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu a raportat toate cazurile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti. Totuși, Ministerul Sănătăţii nu a transmis până acum niciun fel de informaţii despre aceste cazuri.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.