◀ POLITICă

Turcan spune că Dragnea şi Iordache sunt revocaţi din funcţiile deţinute în conducerea Camerei Deputaţilor

Z.P. | 2018-12-05 13:05
Turcan spune că Dragnea şi Iordache sunt revocaţi din funcţiile deţinute în conducerea Camerei Deputaţilor

Liderul de grup al PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, susţine că Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt revocaţi din funcţiile deţinute în conducerea Camerei Deputaţilor, urmând votul final pentru proiectele privind revocarea lor din funcţie. ”Majoritatea PSD-ALDE condusă de Liviu Dragnea şi umilii interpuşi ca Florin Iordache şi Eugen Nicolicea a fost astăzi spulberată în Camera Deputaţilor”, a spus Turcan. În schimb, deputatul social-democrat Florin Iordache susţine că schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup.

”Majoritatea PSD-ALDE condusă de Liviu Dragnea şi umilii interpuşi ca Florin Iordache şi Eugen Nicolicea a fost astăzi spulberată în Camera Deputaţilor. Toate partidele din opoziţie PNL, USR, PMP, Pro România, deputaţi neafiliaţi sau aparţinând minorităţilor au reuşit să reinstituie democraţia şi respectul faţă de lege în această instituţie atât de importantă pentru că noi am considerat, şi am justificat cu articole din instituţie că Liviu Dragnea şi Florin Iordache au încălcat flagrant Consituţia României şi pentru asta merită să fie revocaţi”, a declarat, miercuri, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, demersul făcut de opoziţie este legal, fiind în concordanţă cu regulamentul, Constituţia şi deciziile CCR.

”Astăzi s-a făcut dreptate şi am reuşit să redăm şi o hotărâre de revocare din funcţie a lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache, în felul acesta existând un singur pas de făcut votul final pentru ca aceşti doi foşti conducători ai Camerei Deputaţilor să intre în istorie”, a mai spus Turcan, apreciins că speră ca votul final pentru recvicarea celor doi să se dea ”într-o perioadă scurtă”.

La rândul său, deputatul social-demoicrat Florin Iordache susţine că trebuie respectate nişte reguli minimale, afirmând că a fost ”o zi tristă în Parlamentul României”.

”Schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup”, a spus Iordache.

Votul s-a dat cu vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen Pirtea conducând şedinţa.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a propus, miercuri, în plen, revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, dar şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

Şedinţa a fost condusă de către social-democratul Florin Iordache, acesta anunţând că nu va supune la vot cele două solicitări, motivând că sunt ”neregulamentare”.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost declarată suspendată, însă, în pofida acestui fapt, deputaţii nu au părăsit sala de plen. Iordache a refuzat constant introducerea acestui punct pe ordinea de zi. De asemenea, de la tribună, mai mulţi parlamentari ai opoziţiei au criticat atitudinea reprezentanţilor PSD.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
05 Dec 2018

BABUINA mănâncă cåcat.....vrea sa ii faca pe plac sterpului., ce suma va ce sa mai faca sa se aleaga praful de romanica....DAR NU MOR CAI CAND VOR JAVRELE.....
ANONIM
05 Dec 2018

BABUINA mănâncă cåcat.....vrea sa ii faca pe plac sterpului., ce suma va ce sa mai faca sa se aleaga praful de romanica....DAR NU MOR CAI CAND VOR JAVRELE.....
ANONIM
05 Dec 2018

BABUINA mănâncă cåcat.....vrea sa ii faca pe plac sterpului., ce rumegă va ce sa mai faca sa se aleaga praful de romanica....DAR NU MOR CAI CAND VOR JAVRELE.....
Mă AMUZă....
05 Dec 2018

Cât de autiști sunt unii în privința PENALILOR numai dintr-o tabără, propria ogradă, n-au ochi s-o vadă!
ACTUALIZAțI șTIREA!
05 Dec 2018

au fost demiși, au BA?
# SCOR
05 Dec 2018

1 - 0 # ; psd prins pe picior GREȘIT a CLACAT ; prohoduuuu ???
ANONIM
05 Dec 2018

JAVRE ORDINARE . ATI DISTRUS SI DEZBINAT TARA . MUIE PSD SI LA MAMELE VOASTRE SIFILITICE CARE VA NASCUT SCREZOFENICI . A-TI DISTRUS TARA
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.