◀ POLITICă

G4media.ro: PSD vrea ca REFERENDUMUL pentru familia tradiţională să dureze două zile

Z.P. | 2018-09-14 12:13
G4media.ro: PSD vrea ca REFERENDUMUL pentru familia tradiţională să dureze două zile

PSD vrea ca referendumul de modificare a Constituției pe tema familiei tradiționale să se desfăşoare pe durata a două zile, au dezvăluit surse politice pentru G4Media.ro. Guvernul ar urma să adopte marți un OUG în acest sens. În paralel, ar urma să fie organizat și un referendum pentru schimbarea denumirii județului Olt în Romanaţi.

Legea referendumului prevede că ziua scrutinului este duminica. Pentru ca referendumul să se desfășoare timp de două zile, este nevoie de modificarea actualei legi. De asemenea, după aprobarea unei astfel de OUG, Executivul trebuie să adopte și hotărâri de Guvern pentru stabilirea exactă a zilelor în care va avea loc consultarea populară, scrie G4Media.ro.

Potrivit textului actual din legea referendumului, "cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului".

Curtea Constituțională va dezbate luni, 17 septembrie, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției privind redefinirea familiei, adoptată marți de Senat în calitate de cameră decizională.

În cazul în care Curtea va da undă verde inițiativei, consultarea populară va avea loc pe 7 octombrie. În caz contrar, proiectul de întoarce în Parlament, fiind necesară reluarea dezbaterii atât în Camera Deputaților, cât și în Senat.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MANIPULARE BOLSEVICA
14 Sep 2018

Vrem aplicarea referendumului pentru unicameral si 300 de parlamentari. Acest referendum nu a dorit sa fie pus in practica de MAFIA PSD-PNL. ROMANII SA STEA ACASA . ATUNCI CAND SE VA TINE CONT DE VOINTA POPORULUI PENTRU 300 DE PARLAMENTARI, ATUNCI VOM MERGE SI LA ALT FEL DE REFERENDUM. STOP MANIPULARII FACUTE DE MAFIA PSD-ALDE.
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.