◀ POLITICă

Comisia EUROPEANĂ a trimis Guvernului DĂNCILĂ o listă cu întrebări privind modificările din domeniul JUSTIȚIEI

Z.P. | 2018-10-07 13:02
Comisia EUROPEANĂ a trimis Guvernului DĂNCILĂ o listă cu întrebări privind modificările din domeniul JUSTIȚIEI

Comisia Europeană a trimis o scrisoare autorităţilor române în care formulează o serie de întrebări despre evoluţiile legislative din domeniul justiţiei, confirmă Executivul comunitar, în urma unor informaţii în acest sens apărute în presa din România.

''Comisia urmăreşte îndeaproape evoluţiile din România, în special evoluţiile legislative privind legile justiţiei şi legile pentru Codul penal şi Codul de procedură penală. Analizăm amendamentele în ceea ce priveşte conformitatea acestora cu legislaţia UE şi am transmis autorităţilor române întrebări precise şi detaliate cu privire la aceste probleme de interes'', a precizat, duminică, un purtător de cuvânt al CE, ca răspuns la o solicitare a Agerpres. La 3 octombrie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, a avut loc o dezbatere privind situaţia statului de drept în România, la care au fost prezenţi şi şefa guvernului român, Viorica Dăncilă, şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Acesta a avertizat autorităţile de la Bucureşti că executivul comunitar va fi dur, dacă va fi necesar, în evaluarea României, în timp ce Viorica Dăncilă a încercat să convingă că România va respecta statul de drept şi că nu se va abate de la drumul său pro-european. "Urmărim ultimele evoluţii din România cu preocupare. Independenţa sistemului judiciar şi capacitatea sa de a lupta împotriva corupţiei sunt esenţiale pentru o Românie puternică în UE", a spus înaltul oficial european.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALFABETA
07 Oct 2018

Cum va justifica jegoasa din Videle toate minciunile citite de pe fitzuica scrisa de valcov la Strasbourg. Acest gunoi a facut Romania de râs cu impertinentza si nesimtirea manifestata in fata parlamentarilor europeni. Huuuuu.. veorica agramata sluga puscariasului draknea.
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.