◀ POLITICă

Cioloș ACUZĂ guvernul PSD: ”Recunoașteți FALIMENTUL guvernării”

E.Ş. | 2017-09-12 16:33
Cioloș ACUZĂ guvernul PSD: ”Recunoașteți FALIMENTUL guvernării”

Fostul premier Dacian Cioloș ține să îi dea o replică președintelui PSD, Liviu Dragnea și arată că măsurile din ”programul de guvernare din scoarță în scoarță” au condus România spre faliment. Cioloș îi cere lui Dragnea să își recunoască public eșecul.

”Guvernul a ajuns la fundul sacului însă domnul Liviu Dragnea tot nu reușește să înțeleagă că situația financiară grea prin care a început să treacă România este consecința aplicării programului de guvernare “din scoarță în scoarță”. Cheltuieli fără măsură, incompetență, incapacitate de a guverna responsabil și o politică fiscală dezastruoasă. “Greaua moștenire”, prin care PSD vrea să își justifice eșecul, este încă o manipulare ieftină.

Decizia de a renunța în 2017 la taxa pe stâlp și de a elimina supraacciza la carburanți a fost luată de partidul domnului Dragnea, prin codul fiscal votat de Parlamentul în care PSD avea majoritatea.

Domnul Dragnea a făcut promisiuni electorale fără acoperire, a câștigat voturi mințind oamenii iar după alegeri și cu doar câteva zile înainte de instalarea guvernului PSD a venit să-mi ceară să modific codul fiscal pentru a menține taxe care conform legii urmau să fie eliminate. Responsabilitatea întreagă pentru lipsa de coerență se găsește la PSD.

Cum puteam noi, împotriva oricăror reguli de predictibilitate, să modificăm în decembrie 2016 prin Ordonanță de Urgență, la “rugămintea” domnului Dragnea, o decizie a Parlamentului doar pentru că PSD-ului nu-i mai ieșeau calculele trâmbițate în campania electorală. Cetățenii ne-ar fi judecat aspru dacă, după alegeri - când un nou guvern își pregătea bugetul - am fi luat o asemenea decizie cu impact major.

Faptul că domnul Dragnea mai inventează o “gaură” în buget de 7 miliarde pe care o pune pe seama deciziilor noastre este o ironie a sorții. Acum se vede clar, prin anunțul rectificării bugetare, cine și cum face adevăratele găuri în bugetul țării.

Președintele PSD trebuie acum să-și asume găurile la buget făcute în ultimele opt luni prin decizii populiste fără să țină cont de faptul că o țară trebuie guvernată în așa fel încât să nu se amaneteze bunăstarea cetățenilor pe termen scurt, mediu și lung.

Domnule Dragnea, 2+2 nu fac 7 nici măcar când ați câștigat alegerile. Recunoașteți falimentul programului de guvernare și minciunile din campania electorală până când nu va fi prea târziu să corectați erorile”, scrie Dacian Cioloș
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


@TAM TSM
12 Sep 2017

Bine punctat BRAVO SE SPUNE LA MAGARI....iar bubosul este unu din ei ...si tehnocrat cică !
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
12 Sep 2017

Presedintele Thomas Jefferson a spus exact asa "UN STAT CARE NU-SI POATE PLATI ADMINISTRATIA DIN BANII PE CARE-I PRODUCE SI-A PIERDUT SUVERANITATEA".........si era vorba de colonia America condusa de bancherii britanici care a trecut printr-un razboi de independenta sa-si poata administra banii....Noi am devenit colonia Romanika-STAN o tara distrusa si jefuita de mafia de dupa 1989,securistii criminalii care au impuscat 1000de persoane in 1989 au devenit "capitalistii de cumetrie"
BUBOSUL
13 Sep 2017

aI JECMANIT TARA INTR UN AN DE ZILE CAT ALTII IN 10 Ai alocat 4 miliarde de euro tu cu allogenul de parca i ai fi dat din averea lu mata bubos pervers MISA Si pentru ce ?Pentru arme second hand FARA APROBAREA PARLAMENTULUI PE ULTIMELE ZILE ALE MANDATULUI TAU DE RAHAT Acelasi lucru l a facut si presedintele allogen ales pe facebook A CUMPARAT ARME DE LA FRANCEZI TOT fara acordul parlamentului in valoare de inca 5 miliarde de euro Tara este a voastra ce treaba are parlamentul asa i bubos nemernic?Acum zici ca tara este in faliment Dar tu ai adus o in starea asta tu cu alogenul omoi
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.