◀ POLITICă

Cine este Gheorghe Şimon, noul MINISTRU AL ECONOMIEI

Z.P. | 2017-09-12 13:00
Cine este Gheorghe Şimon, noul MINISTRU AL ECONOMIEI

Gheorghe Şimon, propunerea PSD pentru portofoliul de la Economie în locul lui Mihai Fifor, care ar urma să preaia funcţia de ministru al Apărării, este membru PSD din anul 1992 şi este deputat de Maramureş, la al doilea mandat, el fiind şi vicepreşedinte al organizaţiei Maramureş a PSD.

Gheorghe Şimon are 56 de ani şi este absolvent al Institutului Politehnic din Cluj-Napoca (Facultatea de Mecanică).

El este membru PSD din 1992, iar de atunci a fost, timp de opt ani, consilier local la Vişeu de Sus, localitate în care s-a născut, conform CV-ului său postat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

În perioada 2000-2012, el a fost consilier în Consiliul Judeţean Maramureş, iar din anul 2012 este deputat, fiind vicepreşedinte al Comisiei pentru politici economice, reforme şi privatizare. Până în 2012, timp de patru ani, el a fost director general al SC Angred SRL Baia Mare.

Potrivit declaraţiei de avere, el are două terenuri în intravilan - unul de 300 de metri pătraţi, obţinut în 1987, şi altul în suprafaţă de 633 de metri pătraţi, cumpărat în acest an la Cluj-Napoca, potrivit News.ro.

Şimon deţine şi două case. Unul dintre imobile, de 120 de metri pătraţi, construit în 1987, este la Vişeu de Sus, iar cealaltă casă, în suprafaţă de 260 de metri pătraţi, este la Cluj-Napoca, fiind cumpărată tot în acest an. De asemenea, el declară şi două terenuri forestiere la Vişeu de Sus şi la Cluj-Napoca. Toate aceste bunuri sunt deţinute împreună cu soţia sa, judecător la Vişeu de Sus.

În declaraţia de avere a deputatului nu sunt menţionate conturi şi depozite bancare. În schimb, deputatul a trecut în declaraţie trei credite, cel mai mare fiind de 425.000 de lei, contractat în acest an şi scadent în 2025. Titularul contractului de credit este soţia sa. La capitolul venituri, Şimon a menţionat venitul său de deputat, în valoare de 62.657 lei, şi pe al soţiei, în valoare de 108.115 lei. De asemenea, Şimon este acţionar la SC Independenţa SA Vişeu de Sus, conform declaraţiei de interese.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
12 Sep 2017

Ziceți ceva și de dezvoltarea transportului subteran!https://petitieonline.net/petitie/22226144
ANONIM
12 Sep 2017

Cu ocazia instalarii TALE in functia de MINISTRU bai Gheorghe Şimon ai avut o prelegere de tot KKTU. TU prin expunerea ta confirmi ca in Ro clasa politica este compusa din grupari infractionale de crima de organizata, SEMIDOCTI, POLITRUCI, IMPOSTORI, TRADATORI, INCUIATI LA MINTE, ETC. Habar nu ai de POLITICI PUBLICE sau STRATEGII DE DEZVOLTARE pt RO nici macar fizionomia nu te ajuta TU si cu DAEA aveti figuri preistorice de brontozauri...............REPETENTUL NATIUNII semidoctul DRAEAK-NEA NU POATE FI INCONJRAT DECAT DE ASEMENEA SEPECIMENE preisorice ...
NELU STIUCA
12 Sep 2017

Dupa evenimentele din decembrie 1989 cei mai multi romani traiesc cu senzaia că ara nu e guvernată sau că ar fi pe ultimul drum si resimt cu o acuitate dureroasă dezagregarea, disoluia, absena oricărei strategii a poporului roman, pentru poporul român. Ca natie avem nevoie de niste coordonate, niste raspunsuri. Ce facem cu daruirile lui dumnezeu pentru neamul nostru? Cine sîntem noi ca popor? Cine vrem să fim ori sa devenim? Dacă ne punem asemenea întrebări, dacă ne interesează ce cerem noi de la noi înine ca neam i ca stat, unde anume avem posibilitatea să ne poziionăm în matricea naiunilor moderne, din punct de vedere cultural, politic, economic, social, unde putem fi situati peste zece si mai multi ani i ce se întreprinde concret pentru asta, atunci cei cu discernamantul neafectat nu putem ramane pasivi fata de realitatile amenintatoare la adresa neamului romanesc. Numai valorile umane superioare, adevarate, inzestrate cu talent, inteligenta, mestesug competitional, harnicie si moralitate, omenie, sentimente de compasiune, impreuna cu procesul complex de instruire superioara a membrilor societatii pot constituii resursele si caile pasnice sigure si garantate ce pot aduce Romaniei progres si modernitate, caracteristici mult dorite si necesare in cultura, economie, industrie, agricultura, turism, educatie, sistem de sanatate publica, administratie centrala si locala, justitie etc. Numai consolidand instituiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general al Romaniei. Doar, diminuarea SARACIEI, eliminarea ANARHIEI a comportamentului discretionar a unor farisei fata de norme si limitarea PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenei de opinie i va asigura in acelasi timp capacitate adevărului de a combate pacatul, greeala si minciuna precum si conditiile necesare eliminarii ris
PRICEPUTU I
12 Sep 2017

Doar, diminuarea SARACIEI, eliminarea ANARHIEI a comportamentului discretionar a unor farisei fata de norme si limitarea PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenei de opinie i va asigura in acelasi timp capacitate adevărului de a combate pacatul, greeala si minciuna precum si conditiile necesare eliminarii riscului de activare a oricarui tip de dictatura. Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor persoane fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde din urma fara dificultati. Pentru a ajunge sa conduca, un psihopat nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese care poate sa gadile instinctele primare ale disperatilor , sa orienteze si sa conduca populatia ca pe o turma de animale. In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai! Valorificarea experientei si a potentialului uman inventiv precum si a stiintei sau iscusintei poporului roman in folosul sau, in scopul realizarii progresului national ori a obiectivelor de interes general se poate materializa in actul politic sau al administratiei publice, in reducerea riscurilor economici si ai instabilitatii sociale numai daca exista in evolutia fireasca a societatii romanesti ca piatra de capatai STRATEGII viabile necesare elaborarii de politici macro si micro economice. - STRATEGIA GLOBALA NATIONALA - reprezintă un ansamblu de, analize, previziuni (prognoze) la nivel "macro-sistem", decizii şi acţiuni strategice cu privire la; alegerea metodelor si mijloacelor optime utilizate, stabilirea si folosirea judicioasa, oportuna si legitima a resurselor si energiilor interne si externe aflate la dispozitia tarii, in scopul realizarii, in sistem integrat, a obiectivelor nationale ce vizeaza
EMIGRANTUL
12 Sep 2017

@nelu stiuca si priceputu voi sunteti dupa alta planeta pe PAMANTUL ROMANESC nu se poate vorbi sau gandi despre asa ceva........mereti la japonezi, la chinezi, la americani, la nemti, etc aici va pierdeti timpul de pomana.........
KIS ZOLTAN
13 Sep 2017

Vazand interviul la Tv cu acest imbecil am constatat ca este la fel de prost precum Liviu Marian Pop tot din Viseu Maramures.Eu fiind din Baia Mare Maramures sunt stupefiat ca doar cei mai prosti si imbecili Maramureseni detin functi importante in actualul guvern.Pe undeva este de inteles ca talaharii corupti din PSD nu au cadre competente iar premierul de "facto" talharul recidivist Liviu Dragnea nu are nevoie de oameni cu pregatire ci doar sluga (Tudorel Toader) care sa execute ordinele.
ANONIM
13 Sep 2017

@ KIS ZOLTAN Felicitari! Esti un F. bun EVALUATOR.
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.