◀ POLITICă

Camera Deputaților a RESPINS moțiunea simplă pe JUSTIȚIE initiată de PNL și USR

Z.P. | 2017-09-13 14:16
Camera Deputaților a RESPINS moțiunea simplă pe JUSTIȚIE initiată de PNL și USR

Deputații au respins miercuri moțiunea simplă pe Justiție, denumită "PSD stăpânul justiției?! Chiar așa...", inițiată de PNL și USR. S-au înregistrat 104 voturi pentru, 162 împotrivă și 7 abțineri.

În moțiune, PNL și USR îi solicitau ministrului Tudorel Toader să nu promoveze în forma prezentată modificările la legile Justiției, susținând că există o "agendă ascunsă", scrie Agerpres.

"În domeniul reformării Justiției, PSD a început actuala guvernare cu stângul. Este încă viu în memorie episodul OUG 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Doar reacția promptă, de la începutul lunii februarie a.c., a societății civile, a multor instituții și organizații profesionale sau neguvernamentale și a opoziției parlamentare a făcut ca acest act normativ să fie abrogat imediat", au precizat semnatarii textul moțiunii.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a respins, marți, în plenul Camerei Deputaților, acuzațiile formulate în moțiune. El a spus, referitor la acuzația de lipsă de transparență în inițiativa de modificare a legilor Justiției, că aceste schimbări se impuneau, având în vedere că legislația datează din 2004, dar și o solicitare de actualizare în domeniu venită în 2015 din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
13 Sep 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/66226148
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.