◀ EXTERNE

UCRAINA acuză RUSIA că ar fi pus la cale incendierea unor școli ROMÂNEȘTI din CERNĂUȚI. Cum a reacționat MAE de la București

Z.P. | 2018-02-25 18:25
UCRAINA acuză RUSIA că ar fi pus la cale incendierea unor școli ROMÂNEȘTI din CERNĂUȚI. Cum a reacționat MAE de la București

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a evitat provocări, în regiunea Cernăuţi, din partea unor persoane pe care le acuză că au fost plătite de Rusia să incendieze două şcoli româneşti în Bucovina (sud-vest), potrivit serviciului de presă al SBU, care acuză serviciile speciale ruse că au încercat în 12 rânduri să semene discordia şi ura prin provocări în Transcarpatia (sud-vest) şi Bucovina, relatează Unian, citată de News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) "condamnă ferm" orice acţiune împotriva unor şcoli cu predare în limba română din Ucraina şi transmite că în prezent face demersuri pentru obţinerea de elemente suplimentare referitoare la circumstanţele producerii acestor tentative, precum şi la modul în care au acţionat autorităţile ucrainene în această situaţie.

”Agenţi SBU au evitat inclusiv provocări îndrăzneţe în regiunea Cernăuţi. Executanţii, care au fost identificaţi de SBU, au primit din Rusia o plată în avans să incendieze două şcoli româneşti în Bucovina”, a anunţat centrul de presă al SBU, citat de Unian în ediţia de vineri.

Serviciul a denunţat o intensificare a eforturilor serviciilor speciale ruse de a destabiliza Ucraina pe plan intern şi de a discredita ţara în ochii comunităţii internaţionale, potrivit agenţiei ucrainene, cu sediul la Kiev.

Între cele 12 ”încercări” evocate de serviciul de presă al SBU, Unian citează o încercare de incendiere a sediului unui centru cultural ungar din Transcarpatia.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.