◀ EXTERNE

Theresa May ACUZĂ Rusia că a comis atacul asupra fostului spion rus

E.Ş. | 2018-03-12 21:08
Theresa May ACUZĂ Rusia că a comis atacul asupra fostului spion rus

Este foarte probabil ca Rusia să se afle în spatele atacului asupra fostului spion rus și a fiicei acestuia, a transmis premierul Marii Britanii, Theresa May, potrivit BBC.

Theresa May a declarat că guvernul britanic a concluzionat că este ”foarte probabil” ca Rusia să fie responsabilă de atacul asupra lui Serghei Skripal și fiicei sale, Yulia, la Salisbury, din 4 martie.

Aceasta a precizat că ambasadorul Rusiei la Londra a fost chemat să explice dacă a fost ”o acțiune directă a statului rus” sau rezultatul ”pierderii controlului asupra altor agenți ruși nervoși”.

Substanța folosită în atac, a declarat premierul, a fost identificată ca făcând parte dintr-un grup de agenți care afectează sistemul nervos, cunoscut sub numele de “Novichok”.

Theresa May a precizat că secretarul de externe, Boris Johnson, i-a transmis ambasadorului Moscovei din Marea Britanie că trebuie ”să ofere imediat informații complete” despre atacul cu Novichok către Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Premierul britanic a transmis că va lua în considerare răspunsul său înainte de a decide ce măsuri să ia, dar a adăugat că ”dacă nu există un răspuns credibil, vom concluziona că această acțiune reprezintă o utilizare ilegală a forței de către statul rus împotriva Regatului Unit”.

Serghei Skripal, fost spion rus, și fiica sa, în vârstă de 33 de ani, au fost găsiți în stare gravă pe o bancă din centrul orașului Salisbury. Aceștia rămând într-o stare critică, dar stabilă.

Rusia cataloghează aceste afirmații ca fiind un ”spectacol de circ” 

Un purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe a respins acuzațiile Theresei May asupra cazului fostului spion otrăvit în Marea Britanie și a catalogat aceste afirmații ca fiind un ”spectacol de circ”.

”Concluzia este evidentă: aceasta este o altă campanie politică de informare, bazată pe provocări”, a precizat Maria Zakharova, care a comentat declarațiile Theresei May, potrivit . 
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Mar 2018

bine ca nu acuza pe OSAMA BIN LADEN.....doamne ajuta....ca incepea din nou bombardarea IRAKULUI.....deci sa intelegem ca va incepe bombardarea lui PUTIN?.............Acum lasand gluma la o parte adevarul e cam asa...Poti sa acuzi Rusia pana te ia ameteala//Dar daca cineva a facut ceva ala era un ENGLEZ care lucreaza ptr RUSI...deci ca de obicei AGENTURILI.............SA VA FUT IN GURA,CARE MAI COMENTATI DESPRE CE A SPUS CEAUSESCU in DECEMBRIE 1989............"AGENTURiLi CARE AU ORGANiZAT LoViTuRA DE STAT"....a confirmat-o personal si STANCULESCU....deci CEAUSESCU A AVUT DREPTATE....."100%AGENTURILI" SUNT ALEA CARE FAC MAGARIILE..DECI REVENIM LA OILE NOASTRE.....LOVITURA DE STAT DIN 1989 A FOST AGENTURiLi ADICA PIZDEN-BERGUL//////probabil ca la LONDRA tot aia a fost miss Theresa.....ptr ca PIZDEN-BERGUL e ceva care se pupa pe ureki cu Rusii prin PANAMA si CIPRU....dar sunt sigur ca stii si tu asta
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.