◀ EXTERNE

Primarul Londrei: INCENDIUL de la Grenfell Tower putea fi EVITAT

Z.P. | 2017-06-18 20:18
Primarul Londrei: INCENDIUL de la Grenfell Tower putea fi EVITAT

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că incendiul de la Grenfell Tower a fost un „accident evitabil”, provocat de o serie de „erori şi neglijenţe”, relatează AFP.

Edilul a făcut această declaraţie la finalul unui slujbe organizate în memoria victimelor de la o biserică aflată în apropiere de turn.

“Această tragedie este consecinţa unor erori şi neglijenţe din partea responsabililor politici, a Primăriei din cartier şi a Guvernului”, a adăugat el.

Incendiul, de origine necunoscută, a distrus, în noaptea de marţi spre miercuri, un bloc de locuinţe sociale din vestul capitalei britanice.

“Comunitatea locală are sentimentul că a fost tratată prost pentru că unii dintre ei sunt săraci”, a subliniat primarul Londrei. Oamenii din cartier sunt “frustraţi şi furioşi”.

Într-un editorial publicat duminică în The Observer, Sadiq Khan a subliniat şi că este „crucial ca tot adevărul să fie scos la lumină privind ceea ce s-a întâmplat şi să se descopere dacă au fost ignorate avertismente”. „Avem o datorie faţă de toate victimele. Să facem în aşa fel încât familiile lor să fie îngrijite corect şi ca acest lucru să ne se mai întâmple niciodată”, a adăugat el, potrivit News.ro.

Marea Britanie va ţine un moment de reculegere luni, la 11 ora locală (13 ora României), în memoria victimelor.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KORISH
19 Iun 2017

Stupid mai este acest sadic primar cu origine "sanatoasa" , adica islamica ...
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.