◀ EXTERNE

Lanţul hotelier Marriott, vizat de un atac cibernetic care ar putea afecta până la 500 de milioane de persoane

Z.P. | 2018-11-30 14:56
Lanţul hotelier Marriott, vizat de un atac cibernetic care ar putea afecta până la 500 de milioane de persoane

O bază de date a rezervărilor de la hotelurile Starwood, o subsidiară a lanţului hotelier Marriott a fost lovită de un atac cibernetic care ar putea afecta până la 500 de milioane de persoane, scrie The Independent.

Informaţiile personale care au fost folosite pentru a rezerva camere la proprietăţile Starwood ale lanţului hotelier Marriott, au fost accesate de persoane neautorizate.

Atacul cibernetic a vizat informaţiile persoanelor referitoare la cardurile lor de credit care ar putea fi folosite pentru a fura bani, a avertizat Marriott.

Informaţiile sensibile erau protejate astfel încât să nu poată fi citite chiar dacă oamenii aveau acces la baza de date. Însă atacatorii ar fi putut să fure şi codurile necesare pentru a decripta datele şi a le citi, a informat Marriott.

„Regretăm că acest incident a avut loc. Nu le-am oferit oaspeţilor ce meritau şi ne-am dezamăgit pe noi înşine. Facem tot ce putem pentru a ne susţine oaspeţii şi folosim această lecţie pentru a face lucrurile mai bine în viitor”, a declarat Arne Sorenson, preşedintele Marriott.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.