◀ EXTERNE

Germania îşi schimbă miniştrii în noua coaliţie GUVERNAMENTALĂ. Care sunt portofoliile-cheie

Z.P. | 2018-03-09 12:25
Germania îşi schimbă miniştrii în noua coaliţie GUVERNAMENTALĂ. Care sunt portofoliile-cheie

În noua coaliţie de la Berlin se împart viitoarele portofolii ale noului guvern. Sigmar Gabriel, ministrul de Externe, nu va face parte din noul guvern al Angelei Merkel.

Funcţia de ministru al muncii în noul guvern de la coaliţie de la Berlin va fi ocupată de Hubertus Heil, au declarat vineri surse din Partidul Social-Democrat (SPD) pentru dpa. În prezent, Heil este membru al Bundestagului (camera inferioară a parlamentului federal german), din partea landului Saxonia Inferioară.

De asemenea, este de aşteptat ca actualul ministru al familiei, Katarina Barley, să deţină portofoliul justiţiei, funcţie ocupată în 'guvernul Merkel 3' de către Heiko Maas, care va fi numit ministru al Afacerilor Externe în viitorul executiv.

Ministrul de Externe în exerciţiu german, Sigmar Gabriel, a anunţat joi că nu va face parte din noul guvern de coaliţie condus de Angela Merkel.

Ca parte a acordului guvernamental, blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi aliatul său bavarez, Uniunea Creştin-Socială) şi Partidul Social-Democrat au convenit ca postul de şef al diplomaţiei să fie ocupat de un social-democrat.

Sigmar Gabriel, fost preşedinte al SPD, a scris pe pagina sa de Facebook că a fost informat de noii lideri ai formaţiunii, Olaf Scholz şi Andrea Nahles, că nu va face parte din noul guvern de la Berlin. ''Voi continua să fiu un membru ales direct al Bundestag-ului, dar acum se încheie perioada în care îndeplinesc activităţi politice de conducere pentru SPD'', a adăugat Gabriel.

Numele celor şase miniştri social-democraţi care vor face parte din noul guvern condus de Angela Merkel, aflată la al patrulea mandat de cancelar, vor fi anunţate în mod oficial la ora locală 10:00 (09:000 GMT) la sediul SPD de la Berlin.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.