◀ EXTERNE

Franţa: Un şofer a intrat în plin cu maşina într-o mulţime de oameni. Doi răniţi

Z.P. | 2018-09-14 11:24
Franţa: Un şofer a intrat în plin cu maşina într-o mulţime de oameni. Doi răniţi

Un şofer a rănit uşor două persoane în noaptea de joi spre vineri la Nîmes, în sudul Franţei, încercând să lovească pietoni, iar numărul victimelor putea să fie mai mare dacă maşina nu s-ar fi oprit într-o barieră de securitate, informează AFP, preluată de Agerpres.

Vineri, în jurul orei 01:00 (23:00 GMT joi), potrivit martorilor, un bărbat de 32 de ani şi-a îndreptat în viteză maşina în direcţia a 50 de persoane, clienţi ai unui bar, care se aflau pe terasa din faţa localului.

Autoturismul său, un Peugeot alb, şi-a încheiat cursa într-o barieră de securitate, instalată de autorităţi înaintea unei mari sărbători populare la Nîmes legată de luptele cu tauri, care urmează să înceapă vineri.

Mai mulţi martori la incident, chestionaţi de AFP, au spus că l-au auzit pe şoferul autoturismului strigând 'Allah akbar'. Dar el nu este cunoscut poliţiei pentru fapte de radicalizare, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Procurorul Republicii, Eric Maurel, s-a deplasat la faţa locului şi a explicat ulterior că şoferul a încercat să fugă, dar a fost reţinut şi luat la bătaie de mulţime.

Într-o stare de 'relativă confuzie mentală' în timpul arestării sale, el a fost spitalizat, a adăugat procurorul.

Autorităţile franceză au deschis în acest caz o anchetă pentru 'tentativă de omor', conform agenţiei de presă citate.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
14 Sep 2018

cei care fac atacuri sinucigase sunt secta radicala "muslim brotherhood" despre care s-a tot scris de n ori//Probabil ca are legatura cu tarile din Africa de nord care au fost colonii franceze Dar poate inteleg si francezii cu ocazia asta ca o mare parte din vina o are Angela Merkel care a adus milioane de emigranti neverificati in Europa...uite un radical care ataca cu cutitul....interzicem cutitele.....acum ne ataca cu masina..interzicem masinile...uite un radical cu cont de twitter.....interzicem internetul....si in final se duce dracului orice fel de libertate....probabil ca asta se vrea de la Europa,sa devina stat politienesc cu patrule inarmate ca pe vremea lui HITLER
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.