◀ EXTERNE

Coreea de Nord a ANULAT în ultima clipă o întâlnire cu vicepreşedintele american Mike Pence

Z.P. | 2018-02-21 10:03
Coreea de Nord a ANULAT în ultima clipă o întâlnire cu vicepreşedintele american Mike Pence

Vicepreşedintele american Mike Pence ar fi trebuit să participe la o întâlnire cu oficialii nord-coreeni prezenţi la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, dar Coreea de Nord a anulat întrevederea în ultima clipă, a anunţat cabinetul vicepreşedintelui.

"Coreea de Nord a promovat o întâlnire în speranţa că vicepreşedintele îşi va atenua mesajul, fapt care ar fi făcut loc pe scena mondială pentru propaganda lor pe durata Jocurilor Olimpice. Această administraţie va împiedica dorinţa lui Kim Jong-Un de a-şi vopsi regimul ucigaş cu fotografii frumoase la Jocurile Olimpice. Poate că de aceea s-au retras de la întâlnire sau poate că nu au fost niciodată sinceri în privinţa participării la aceasta", a transmis şeful de cabinet al vicepreşedintelui SUA, Nick Ayers.

În timpul vizitei din Coreea de Sud, Mike Pence a condamnat încălcările drepturilor omului de către regimul de la Phenian şi a anunţat "cele mai dure şi mai agresive" sancţiuni împotriva Phenianului, pentru dezvoltarea programelor nucleare şi cu rachete balistice. Totodată, vicepreşedintele american a subliniat importanţa consolidării alianţei cu Japonia şi Coreea de Sud, potrivit Mediafax.

"Preşedintele [Donald Trump] a luat decizia că dacă [nord-coreenii] vor să discute, ne vom transmite mesajul fără compromisuri. Dacă ar fi cerut o întâlnire, am fi fost prezenţi. De asemenea, preşedintele a spus foarte clar că, până când nu vor fi de acord cu denuclearizarea completă, nu ne vom schimba poziţia şi nu vom negocia", a mai declarat Nick Ayers.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.