◀ EXTERNE

Bulgaria va face parte din Schengen din 2019, pentru început fiind vizate doar frontierele aeriene

Z.P. | 2018-11-28 10:53
Bulgaria va face parte din Schengen din 2019, pentru început fiind vizate doar frontierele aeriene

Bulgaria va face parte din spaţiul Schengen din 2019, pentru început doar cu frontierele aeriene, anunţă publicaţia bulgară 24 Chasa, citând afirmaţii ale liderului europarlamentarilor PPE, Manfred Weber şi candidat pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Afirmaţia privind admiterea Bulgariei în Schengen în 2019, pentru început fiind vizate doar frontierele aeriene, ar fi fost făcută la o întâlnire cu Ţvetan Ţvetanov, lider al partidului politic GERB, care a avut loc la Bruxelles şi a avut ca temă situaţia politică din Europa.

De altfel, Weber şi-a exprimat susţinerea faţă de aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen şi într-un interviiu acordat publicaţiei în 8 noiembrie, imediat după desemnarea sa drept candidat la şefia Comisiei Europene.

În 5 noiembrie, Comisia pentru Libertăţil Civile (LIBE) din Parlamentul European şi-a reiterat îndemnul adresat miniştrilor statelor membre Uniunii Europene de a aproba rapid aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, ca membre cu drepturi depline.

Manfred Weber, lider al grupului PPE, a declarat în septembrie, în plenul PE, că schimbările din justiţie afectează nu doar candidatura României la spaţiul Schengen, ci şi pe ale Bulgariei şi Croaţiei, solicitând autorităţilor de la Bucureşti "să înceteze să pună în pericol lupta împotriva corupţiei"

„Vreau să subliniez că spaţiul Schengen aduce mai multă, nu mai puţină securitate. De aceea cerem Consiliului să facă paşii următori pentru a include Bulgaria şi Croaţia în Schengen. Au aşteptat mult timp şi este timpul să acţionăm. Şi mai vreau să cer Guvernului României să înceteze să pună în pericol lupta împotriva corupţiei, pentru că această situaţie afectează procesul luării de decizii în cazul Bulgariei şi Croaţiei", a declarat Manfred Weber.

Premierul Viorica Dăncilă afirma, în februarie, că a fost asigurată de către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, că până la 1 ianuarie 2019, când va prelua preşedinţia Consiliului European, România va fi membru al spaţiului Schengen şi nu se va mai afla sub MCV. În ceea ce priveşte ridicarea MCV, după prezentarea ultimului raport al Comisiei Europene privind România şi Bulgaria, în 13 noiembrie, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a făcut referire la posibilitatea ridicării MCV pentru Bulgaria în mandatul actualei Comisii, fără a menţiona însă şi România.

"Trei din cele şase benchmarks pentru Bulgaria sunt îndeplinite. Bulgaria îşi menţine pasul reformelor. Suntem încrezători că MCV pentru Bulgaria poate fi încheiat până la sfârşitul mandatului actualei Comisii Europene. Nu e vorba de un deadline. E ceva ce noi ne propunem, ce poate fi realizat dacă Bulgaria menţine pasul", a declarat Timmermans.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
28 Noi 2018

Felicitări bulgarilor ...ce noroc pe ei ....dacă își alegeau si ei un sterp/69/ un neica nimeni ca noi ....nu aveau aceasta realizare .....
@ ANONIM CRETIN
28 Noi 2018

Te bag in pizda ma-tii de gunoi bolsevic.Puscariasul draknea si clica de infractori psd-alde au stopat Romania . Vezi raportul MCV si rezolutia P.E. unde se arata clar ca un GIO psd-alde a frânat ascensiunea Romaniei. Ei sunt cei care te platesc pe tine gunoi coprofag pentru denigtarea Romaniei si a presedintelui ales de 6,5 milioane de oameni educati.
@@ ANONIM CRETIN
28 Noi 2018

Cu cea mai mare placere accept îndemnul meu , cu o conditie ...ia.o inainte sa imi arăti drumul....eu nu te trimit la mata , săraca, mai bine făcea un cacat decat un avorton ca tine , facut la băutură...ALUPIGUS
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.