◀ EVENIMENT

LOCATARII unui complex rezidenţial din Băneasa vor PROTESTA în faţa GUVERNULUI. Motivele sunt INCREDIBILE

Z.P. | 2017-06-18 09:58
LOCATARII unui complex rezidenţial din Băneasa vor PROTESTA în faţa GUVERNULUI. Motivele sunt INCREDIBILE

Locatarii unui complex rezidenţial din zona Băneasa vor protesta duminică, în faţa Guvernului. Protestul este programat să înceapă la ora 12.00, în Piaţa Victoriei.

Mitingul are ca scop găsirea unei soluţii pentru deblocarea accesului rutier în cartier, înfiinţarea unei linii de transport în comun care să se lege cu cel puţin o staţie de metrou existentă, precum şi înfiinţarea unor unităţi de învăţământ.

„Aproximativ 4.000 de oameni sunt afectaţi de închiderea drumului de acces către Ansamblul Rezidenţial Greenfield prin strada Vadul Moldovei, care a lăsat cartierul cu un singur drum care face legătura cu restul oraşului - Aleea Teişani, o stradă cu o singura bandă pe sens”, spun locuitorii. Aceştia susţin că în cartier locuiesc în general părinţi cu copii mici, care trebuie să ajungă la grădiniţă sau la şcoală în fiecare dimineaţă, însă pentru a ieşi din cartier, parcurg Aleea Teişani, un drum de aproximativ trei kilometri, în mai bine de o oră.

„Este grav afectată şi unica şcoală din cartier, Şcoala Gimnazială Avenor, şcoală românească acreditată de Ministerul Educaţiei Naţionale, unde învaţă 335 de elevi şi lucrează 112 cadre didactice şi personal auxiliar. Cerinţele financiare necesare pentru a urma cursurile acesteia depăşesc posibilităţile familiilor ce locuiesc aici, motiv pentru care elevii acestei şcoli provin din alte zone ale localităţii aglomerându-se astfel suplimentar accesul”, adaugă locuitorii din complexul rezidenţial.

Aceştia au adăugat că nu există transport public şi nici posibilitatea de a se introduce, pentru că singura stradă existentă nu îndeplineşte condiţiile tehnice pentru accesul autobuzelor.

„Dacă o foarte posibilă urgenţă medicală sau un incendiu ar avea loc, intervenţia ar fi îngreunată atât de distanţa mare faţă de locaţiile echipajelor de intervenţie, cât şi de accesul îngust şi aglomerat frecvent cu vehicule, atât pe direcţia de intrare, cât şi pe cea de ieşire din cartier”, subliniază cetăţenii.

Ei mai spun că parcul public şi dispensarul au fost eliminate, deşi erau planificate în proiectele anterioare, platforma pentru staţionarea autobuzelor - cerinţă RATB - nu există, iar luminatul public este plătit de locuitori chiar dacă este pe străzile publice.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
18 Iun 2017

cand au cumparat locuintele nu au vazut ca strada nu exista? drumul prin padurea statului nu este sosea publica. nu au luat in calcul faptul ca o locuinta intr-un cartier nou presupune si utilitati asa ca acum se bucura de lipsa de judecata la fel ca si cei care vor inchiderea aeroportuli Baneasa doar pentru ca si au cumparat locuinte in imediata apropiere.
GEORGHE EXTAZ
20 Iun 2017

Este trist sa cumperi ceva ce iti este inaccesibil sa mai iei si credit cu dobânzi pentru slavi , sa ai utilitatile la preturi babane si plătite la 7 ghisee , sa mai duci si copilul zilnic la scoală la câteva zeci de km , asta se poate numii daca nu un joc al terorii atunci un joc al prostiei . Dar este bine ca esti la capitala si poti sa mai faci o combinatie doua , asa viata are alte conotatii care însă nu sunt sinonime cu fericirea , dreptatea , bunul gust , dragostea de aproape etc . Si uite asa romanul va lua calea pribegiei iar imbuibatul imbogatit de tranzitie pleacă sa mai cheltuie argeant la Monaco .
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.