◀ EDUCATIE

Un alt manual plin de GREȘELI. Ce află elevii din cartea de BIOLOGIE

E.Ş. | 2018-09-03 22:12
Un alt manual plin de GREȘELI. Ce află elevii din cartea de BIOLOGIE

Primul manual de Biologie de clasa a VI-a, conceput de Editura Pedagogică a Ministerului Educației, are erori grosolane, scrie HotNews.ro. Astfel, inima și ficatul sunt poziționat greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor organele omului. Mai mult, în manual sunt foarte multe greșeli de gramatică.

Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor de-a VI-a sistemul de organe al omului.

O altă eroare este în legătură cu vasele de sânge - acestea au când 160.000, când 96.000 de kilometri.

În plus, elevii sunt întrebați „Cine şi cum se produce urina?”

Apare o confuzie între mucegai și paraziți, plus concepte ca “orific” sau lob “interior” al plămânului, iar acestea sunt câteva dintre greșelile care apar în primul manual de Biologie de clasa a VI-a scos de editura Ministerului Educației, precizează sursa citată.

Disciplina are două manuale de la Editura Didactică și Pedagogică, care au antetul Ministerului, iar în cel de-al doilea sunt numeroase greșeli gramaticale.    

În premieră, elevii de clasa a VI-a vor învăța peste o săptămână de pe manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației. Instituția a modificat procedura de realizare a manualelor școlare și nu le mai cumpără prin licitație publică, ci le editează la Editura Didactică și Pedagogică din subordinea sa. 

Citiți mai multe .

Zilele trecute au fost descoperite mai multe greșeli și în manualel de geografie pentru clasa a VI, publicat tot de Editura Didactică și Pedagogică (EDP). Ministerul Educaţiei Naţionale a solicitat EDP să retipărească manualul şi să suporte toate costurile.

Până când noile manuale vor fi trimise în şcoli, profesorii şi elevii vor putea folosi manualul corectat în varianta digitală.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ION STANCA
25 Sep 2018

Puteți asculta acest mesaj cu un clic pe www.manuale.gratis/asculta.mp3 Ne place sau nu, inteligenţa artificială şi robotica vor pătrunde şi-n şcolile româneşti. www.manuale.gratis conține manualele de pe site-ul manuale.edu.ro, adaptate pentru telefonul mobil. Manualele pot fi citite și ascultate oriunde, oricând de către elevi, profesori și părinți. Cel mai bun sintetizator vocal pentru limba română, gen Sophia, citește lecțiile din manual. Fiecare manual are și o listă audio cu pronunțarea numelor proprii străine, dar și o listă cu erori găsite cu ajutorul inteligenței artificiale. Potrivit reprezentanților ARACIP, "mai mult de jumătate din copiii de 15 ani au analfabetism funcțional". manuale.gratis îi va ajuta pe acești copii să înțeleagă ce citesc. Următorul nivel este profesorul virtual: https://www.youtube.com/watch?v=sAUpfYsrSb4 Mulțumim pentru eventualele sugestii pe care le puteți face și telefonic la 0720501201 sau prin email la contact@manuale.gratis
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.