◀ EDUCATIE

Sindicate: Ministerul Educaţiei vrea să taie peste 1.000 de posturi din învăţământul preuniversitar

Z.P. | 2018-08-31 14:23
Sindicate: Ministerul Educaţiei vrea să taie peste 1.000 de posturi din învăţământul preuniversitar

Federaţia Sindicatelor din Educaţie ' SPIRU HARET' condamnă intenţia Ministerului Educaţiei Naţionale de a diminua substanţial numărul de posturi de la nivelul inspectoratelor şcolare în anul şcolar 2018-2019, faţă de cel din anul şcolar 2017-2018, singurul argument fiind cel al realizării de economii la bugetul de stat, informează un comunicat de presă remis.

"Ministerul Educaţiei Naţionale pregăteşte un ordin prin care vor fi tăiate peste 1.000 de posturi din învăţământul preuniversitar. Acest lucru va duce la o acutizare a crizei lipsei de personal calificat, existente la nivelul unităţilor de învăţâmânt. Riscăm, de exemplu, ca şcolile să rămână fără personal de pază şi întreţinere, în condiţiile în care sunt multe unităţi de învăţâmânt unde paza este asigurată din banii daţi de părinţi. Mai grav este că tăierile de posturi vor afecta şi procesul didactic, deoarece sunt vizate inclusiv posturi didactice. În plus, riscăm ca orele care se atribuiau până acum la plata cu ora la personalul didactic calificat să fie predate de necalificaţi sau să ne confruntăm cu imposibilitatea plăţii sumelor cuvenite cadrelor didactice pentru activitatea prestată în regim de plata cu ora. Când toată lumea cere la unison creşterea calităţii actului educaţional, MEN vine şi ia măsuri care conduc la scăderea acesteia", a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE ' SPIRU HARET'.

În comunicat se precizează că, potrivit dispoziţiilor în vigoare, MEN nu poate lua o asemenea decizie fără consultarea partenerilor de dialog social. Federaţia Sindicatelor din Educaţie ' SPIRU HARET' solicită Ministerului Educaţiei Naţionale să se abţină de la orice măsură de diminuare a numărului de posturi, care este nu doar nejustificată, inoportună şi în contradicţie cu interesul învăţământului şi cu necesitatea asigurării unui act educaţional de calitate, dar şi ilegală. În acest sens, FSE 'SPIRU HARET' avertizează MEN că orice act administrativ cu caracter normativ care va veni să diminueze numărul de posturi va fi contestat în justiţie.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
31 Aug 2018

EXAMEN DE ADMITERE . LA TOATE FACULTATILE
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.