◀ EDUCATIE

Se SCHIMBĂ iar! Aleșii vor să modifice Legea Educației!

E.Ş. | 2018-05-15 23:22
Se SCHIMBĂ iar! Aleșii vor să modifice Legea Educației!

Legea Educaţiei trebuie schimbată, din nou. Este decizia ministrului Valentin Popa, care va anunţa mâine noile direcţii din învăţământ. Propuneri de modificare vin şi din partea deputaţilor, care cer introducerea unui prag de admitere la liceu. Toate schimbările nu repară însă realitatea. În Brăila, există chiar acuzaţii că elevii sunt constrânşi să nu dea examene, pentru a nu trage în media judeţului.

În privinţa noii legi a Educaţiei este, într-adevăr, o mare provocare, a fost întotdeauna o provocare pentru un ministru, a declarat chiar cel aflat la cârma învătământului, ministrul Valentin Popa.

Pragul pentru admiterea în liceu este cel mai recent amendament aflat pe agenda deputaţilor. Pentru că elevii trebuie să urmeze obligatoriu 10 clase, notele mici nu îi împiedică în prezent să intre la liceu. Anul trecut, admiterea s-a făcut şi cu media 2. A introduce o medie minimă îl sperie însă pe ministru.

Valentin Popa, ministrul Educaţiei:Introducerea unui prag la liceu e posibil să ducă şi la abandon şcolar mai ridicat, e posibil să depopulăm anumite licee.

O situaţie care se întâmplă deja, în ciuda sutelor de schimbări legislative. În ultimii trei ani, unul din cinci elevi a abandonat şcoala înainte de terminarea celor 10 clase obligatorii.

Inspiraţia pentru noua lege a Educaţiei a venit din sistemul ţărilor nordice. Valentin Popa este impresionat că în Norvegia, elevii care locuiesc departe de şcoală, sunt transportaţi cu elicopterul.
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMANIA TREZESTE-TE
16 Mai 2018

SINGURA SOLUTIE PENTRU NORMALIZARE VIETII PUBLICE SI SOCIALE IN RO ESTE SCHIMBAREA CLASEI POLITICE PRIN REVOLTA POPULARA GENERALA.
Random image


(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.